Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μήνυμα της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου δήλωσε:

“Η βία κατά των Γυναικών, είτε λεκτική είτε σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική ή οικονομική ήταν και παραμένει θλιβερό κοινωνικό φαινόμενο με πολλαπλές διαστάσεις και πολυσύνθετες παραμέτρους. Αποτελεί μια από τις συνηθέστερες και βαθιά ριζωμένες ανά τον κόσμο παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από φυλή, θρήσκευμα και κοινωνικοοικονομική κατάσταση.
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ μια στις τρεις γυναίκες ή κορίτσια βιώνουν σωματική ή σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Στην Ελλάδα, μία στις τέσσερις Ελληνίδες άνω των 15 έχει βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με μελέτες το 21,3% των Ελληνίδων βιώνουν περιστατικά σωματικής ή σεξουαλικής βίας αλλά δεν το αναφέρουν, ποσοστό που είναι κατά 10 μονάδες πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε (σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες στατιστικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν το βλέπουμε μόνο στις οικονομικά ασθενέστερες χώρες, στις οποίες καταπατώνται τα περισσότερα από τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ακούμε καθημερινά για περιστατικά βίας κατά γυναικών διαφόρων ηλικιών είτε στο επαγγελματικό είτε στο οικογενειακό περιβάλλον. Η λύση είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την πραγμάτωση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την άρση των έμφυλων διακρίσεων σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, με την πρόβλεψη πολιτικών μέτρων και δράσεων που θα υλοποιούνται εκ μέρους της πολιτείας, αλλά και εκ μέρους της κοινωνίας των πολιτών και των συλλογικών τους οργανώσεων.
Χρέος όλων μας να βάλουμε τέλος στη βία κατά των γυναικών, από όπου και αν προέρχεται. Σ’ αυτόν τον αγώνα, να καταστήσουμε σαφές ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της, να καταστήσουμε σαφές ότι καμία μορφή βίας δεν είναι ανεκτή”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ