Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τι λένε οι Έλληνες σεισμολόγοι για τον σεισμό στην Αλβανία

Σε επιφυλακή είναι οι σεισμολόγοι μετά το φονικό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα την Αλβανία, αφήνοντας πίσω του μέχρι στιγμής τρεις νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες ζημιές σε κτίρια.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμο Χουλιάρα, στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί προσεισμική ακολουθία με 5.6 Ρίχτερ στις 21 Σεπτεμβρίου.

«6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία στις 04:54, το επίκεντρο εντοπίζεται 43 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από τα Τίρανα και ανατολικά από το Δυρράχιο, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Έχουν ακολουθήσει 2 ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις 5,3 και 5,1 Ρίχτερ και πλούσια μετασεισμική ακολουθία με σοβαρές ζημιές. Στην ίδια περιοχή είχαμε προσεισμική ακολουθία με 5.6 Ρίχτερ στις 21 Σεπτεμβρίου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Χουλιάρας.

Σίγουρος ότι η σεισμική δόνηση στην Αλβανία, η οποία άφησε τουλάχιστον τρεις νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, δεν θα επηρεάσει την Ελλάδα, είναι από την πλευρά του ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.

«Ο κύριος σεισμός ήταν 6,4, πριν από λίγο έκαναν και έναν σεισμό της κλίμακας των 6 Ρίχτερ και βασικά είναι συνέχεια της σεισμικής ακολουθίας που άρχισε τον Σεπτέμβρη και κορυφώνεται τώρα από ότι φαίνεται», δήλωσε στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ» με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Ευτυχώς αυτή η δραστηριότητα δεν θα επηρεάσει τον ελληνικό χώρο. Υπάρχει μια εγκάρσια τεκτονική δομή στο ύψος της Κόνιτσας και της Κορυτσάς, η οποία ουσιαστικά αποκόπτει τη συνέχεια της τεκτονικής δομής προς τον νότο. Είναι ένα τελείως διαφορετικό σύστημα και αυτή η δραστηριότητα δεν επηρεάζει ρήγματα στον ελληνικό χώρο».

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ