Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιστολή Στέφανου Γκίκα προς τους Υπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης για την Καθυστέρηση Εγγραφής των νέων Αγροτών στον ΟΓΑ

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με θέμα την καθυστέρηση εγγραφής νέων αγροτών στον ΟΓΑ και στα Μητρώα Αγροτών.
Ο Βουλευτής επισημαίνει στην επιστολή του, πως η εν λόγω καθυστέρηση εμποδίζει τους νέους αγρότες να διεκδικήσουν την ένταξή τους σε προγράμματα επιχορήγησης, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις αγροτικές τους επιχειρήσεις.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
Προς:
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Ιωάννη Βρούτση

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Μάκη Βορίδη

Κύριοι Υπουργοί,

Επιθυμώ να θέσω υπόψη σας μία σοβαρή εκκρεμότητα που αφορά στους νέους αγρότες.

Συγκεκριμένα, νέοι αγρότες, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση εγγραφής στον ΟΓΑ/ ΟΠΕΚΑ πριν από σχεδόν τρία (3) χρόνια και αποδεδειγμένα ασκούν αγροτική δραστηριότητα, έχουν όλα τα απαραίτητα παραστατικά και πληρώνουν τις προβλεπόμενες επιβαρύνσεις, δεν έχουν εγγραφεί ακόμα μέσω του ΟΓΑ στα Μητρώα Αγροτών.

Καθώς αυτή την περίοδο κρίνεται η υπαγωγή των νέων αγροτών σε προγράμματα επιχορήγησης και αναβάθμισης των επιχειρήσεών τους, υφίσταται ο κίνδυνος αποκλεισμού τους, εξαιτίας της μη εγγραφής τους στο Μητρώο Αγροτών.

Παρακαλώ να εξετάσετε την δυνατότητα άμεσης επίλυσης του προβλήματος, καθώς αφορά μεγάλο αριθμό νέων αγροτών ανά την Επικράτεια, οι οποίοι έχουν ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

                                                                                     Με εκτίμηση,    



                                                    Στέφανος Γκίκας
                                                      Βουλευτής Ν. Κερκύρας 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ