Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

4 Δεκεμβρίου στην Εταιρεία Κερκυραικών Σπουδών “Η ζωή της γυναίκας στην κερκυραϊκή ύπαιθρο μέχρι και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια”

Με τίτλο «Η ζωή της γυναίκας στην κερκυραϊκή ύπαιθρο μέχρι και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια» θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του συγγραφέα κ. Λουκιανού Ζαμίτ στο Μουσείο Σολωμού (Μουράγια), την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

Ο κ. Λουκιανός Ζαμίτ είναι το αρχαιότερο μέλος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και το αρχαιότερο μέλος του Δ.Σ. Γεννήθηκε το 1931 στην Κέρκυρα, όπου και διαμένει. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1953 με τη δημοσίευση διηγημάτων του στον τοπικό τύπο. Το 1955 εξέδωσε τη νουβέλα «Μιντόρι», στην οποία, παράλληλα μ’ έναν ενδιαφέροντα μύθο, αναφέρεται στις εμπειρίες και εντυπώσεις του από τη Χιροσίμα, που την επισκέφθηκε το 1952, με νωπά ακόμη τα σημάδια της πυρηνικής καταστροφής. Άλλα λογοτεχνικά βιβλία του: «Η μπόρα και άλλα διηγήματα» (1986) και «Άνθρωποι του χθες», εκδ. Γαβριηλίδης 2008, «Τα χελιδόνια ξανάρθαν», εκδ. Κοράλλι. Εξέδωσε επίσης, ιστοριοδιφικές μελέτες επτανησιακού ενδιαφέροντος, μονογραφίες και μαρτυρίες. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι, α) «Οι Μαλτέζοι στην Κέρκυρα / Και στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο / Συνθήκες που τους οδήγησαν στη μετανάστευση», δεύτερη έκδοση (επαυξημένη και βελτιωμένη), σειρά, Δημοσιεύματα Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, Κέρκυρα, 2018, και «Οι οικοδεσπότες του Αχιλλείου / Η αυτοκράτειρα Ελισάβετ και ο κάιζερ Γουλιέλμος Β΄», που κυκλοφόρησε στη σειρά Δημοσιεύματα της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών αυτή τη χρονιά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ