Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σχετικά με τους επερχόμενους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή Παρασκευή 29 Νοεμβρίου τη 1μ.μ στην Περιφερειακή Διεύθυνση

11 χρόνια πέρασαν με μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση στο όνομα της κρίσης και του δημοσιονομικού κόστους.. ΄Υστερα από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε 4.500 διορισμούς στην ειδική αγωγή και 10.000 διορισμούς στη γενική εκπαίδευση.
Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ, μετά από 5 μήνες, έδωσε τους πίνακες για τους διορισμούς στην ειδική Αγωγή ,ενώ για τη γενική δεν γίνεται λόγος. Οι πίνακες ,οι οποίοι είχαν πολλά λάθη, ανακοινοποιήθηκαν. Την Ιδια στιγμή όμως υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι μένουν εκτ’ος πινάκων, όχι από δική τους υπαιτιότητα αλλά εξαιτίας ασαφών οδηγιών ,σχετικά με την κατάθεση του παράβολου στην τράπεζα. Ο κίνδυνος όμως αυτός δεν είναι μόνο για το μόνιμο διορισμό τους αλλά και για το διορισμό τους ως αναπληρωτών.
Ταυτόχρονα κατατέθηκε τροπολογία για τα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) της Ειδικής Αγωγής που συνέταξε το ΥΠΑΙΘ και ψήφισε η Βουλή στις 14/11. Η ειδική αγωγή υπάρχει και λειτουργεί στη Β/θμια Εκπ/ση κατά κύριο λόγο με αναπληρωτές. Η τροπολογία:
• Οδηγεί σε δραστική μείωση των οργανικών θέσεων στα σχολεία της β/θμιας με κάτω από 300 μαθητές που είναι και τα περισσότερα καθώς και βάζει το όριο των 15 μαθητών ,για λειτουργία τμημάτων ένταξης.
• Δεν απαντάει στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες και μαθησιακά προβλήματα. Οι οργανικές θέσεις που θα δημιουργηθούν είναι πολύ λιγότερες από αυτές που απαιτούνται, ενώ πολλές φορές απορρίπτονται οι σχετικές αιτήσεις των σχολείων. Διεκδικούμε δημιουργία των ΤΕ χωρίς ύπαρξη κατώτερου ορίου.
• Η σύσταση των όποιων οργανικών στα ΤΕ (περίπου 1350) είναι επίσης πολύ πίσω από τους αναπληρωτές που δουλεύουν φέτος στην ειδική: 2300 στη ΣΜΕΑΕ και τα ΤΕ και 1300 στην παράλληλη στήριξη. Είναι πασιφανές ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να συσταθούν χιλιάδες ακόμα οργανικές και να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό, με μόνιμους διορισμούς.
• Δημιουργεί ανισότητες ανάμεσα σε ειδικότητες (ΠΕ03 και ΠΕ04) και ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο αφαιρεί μαθήματα από τα τμήματα ένταξης ,αφού δεν αποτελούν μάθημα β΄ ανάθεσης στη μια ή την άλλη ειδικότητα.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση με τον αριθμό των διορισμών στην ειδική αγωγή στη β/θμια και με την τροπολογία που ψηφίστηκε οδηγεί σε υποβάθμιση και υπολειτουργία την ειδική αγωγή.
Ζητάμε
 Να δοθούν οργανικές θέσεις στα Τμήματα ‘Ένταξης με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και τον αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών.
 Να εγκριθούν τώρα όλες οι αιτήσεις των σχολείων για τη δημιουργία νέων ΤΕ.
 Να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις με μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στην ειδική και στη γενική εκπαίδευση.
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους συναδέλφους
την Παρασκευή 29/11/2019 και ώρα 1μ.μ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης. Γιάυτό προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση 12-2 μ.μ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ