Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εξώδικο στην ΔΕΔΔΗΕ των ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Κέρκυρας και επίσκεψη στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.

‘’ΕΝΩΣΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ’’
ΚΕΡΚΥΡΑ 28/11/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εξώδικο στην ΔΕΔΔΗΕ των ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Κέρκυρας και επίσκεψη στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Το «ποτήρι ξεχείλισε» μαζί με την αγανάκτηση των ιδιοκτητών των Ραδιοφωνικών σταθμών της Κέρκυρα εξ αιτίας της προβληματικής λειτουργίας του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ που έχει ως αποτέλεσμα τις συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης, 3 με 4 φορές μηνιαίως με συνέπεια την απόλυτη αδυναμία εκπομπής, στο όρος Παντοκράτορας και στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που οδηγεί στην απαξίωση του ρόλου και της κοινωνικής αποστολής που επιτελούν τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. που είναι η ενημέρωση και η ψυχαγωγία της κοινωνίας.
Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται πιο συχνή διακοπή της ηλεκτροδότησης, διογκώνοντας το πρόβλημα και καθιστώντας αδύνατη την απρόσκοπτη λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών με αναπόδραστο αποτέλεσμα την υποβάθμιση τους και την απαξίωση της κοινωνικής αποστολής τους. Ταυτόχρονα μια σημαντική παράμετρος του προβλήματος που δημιουργείται είναι η οικονομική αιμορραγία των σταθμών σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και κρίσεως.
Στο εξώδικο οι ιδιοκτήτες αναφέρουν μεταξύ των άλλων ότι οι συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση: «οφείλονται αποκλειστικά στην δική σας υπαιτιότητα, η οποία συνίσταται στο γεγονός ότι, καίτοι υποχρεούστε και δύνασθε, εν τούτοις αδιαφορείτε και δεν αποκαθιστάτε τις εγγενείς ελλείψεις του δικτύου ηλεκτροδοτήσεως κατά τρόπο μόνιμο και σταθερό, ούτε βεβαίως τοποθετείτε σύστημα αυτόματης επανασύνδεσης σε περίπτωση διακοπών. Το γεγονός της εντός του τριημέρου – έστω και κατά την τρίτη ήμερα – συνεργεία σας αποκαθιστούν την ηλεκτρική σύνδεση, ουδόλως σας απαλλάσσει των ευθυνών, αφού οι συχνότητα που αυτές συμβαίνουν και οι συνέπειες τους σε μας, οι οποίοι ανήκουμε στην κατηγορία των υψηλής καταναλώσεως και συνέπειας στις προς εσάς υποχρεώσεις μας καταναλωτές / πελάτες , σας επιβάλλουν να λαμβάνετε κάθε πρόσφορο τεχνικά μέτρο ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδοτήσεως και , όταν συμβαίνεις διακοπή, να αποκαθίσταται άμεσα».
Πρόσφατο παράδειγμα: Διακοπεί ηλεκτροδότησης σε μια φάση από την Δευτέρα 25/11 και ώρα 06:50 μέχρι και σήμερα, 28/11/19 15:00 που συντάσσετε το παρών έγγραφο και δεν έχει γίνει αποκατάσταση της βλάβης!
Τέλος δηλώνουν με αποφασιστικότητα ότι: «η παρούσα αποτελεί την υστάτην όχληση προς εσάς και, σε περίπτωση εξακολουθήσεως της αυτής συμπεριφοράς σας θα καταφύγομεν προς κάθε αρμόδιο Δικαστήριο και αρμόδια Αρχή προς ικανοποίησίν των δικαίων μας».


Επίσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας

Το πρωί της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου, αντιπροσωπία των ραδιοφωνικών σταθμών της Κέρκυρας επισκέφτηκε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, Εισαγγελέα κ. Τατάκη. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν να την ενημερώσουν σχετικά με τα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί εξ αιτίας των αλλεπάλληλων διακοπών στην ηλεκτροδότηση στο πάρκο κεραιών των Ραδιοφωνικών αλλά και τηλεοπτικών σταθμών στο όρος Παντοκράτορας.

Ε.Ρ.Σ.ΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ