Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνεργασία Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Συνάντηση με την Πρόεδρο του νεοσύστατου Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αναπλ. Καθηγήτρια Αδαμαντία Πατέλη, είχε χθες στο Ιστορικό Δημαρχείο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας.
Στα πλαίσια της συνάντησης, η Πρόεδρος ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο για τους θεματικούς άξονες του προγράμματος σπουδών του Τμήματος καθώς και τις προοπτικές απασχόλησης των μελλοντικών αποφοίτων στην τοπική και εγχώρια αγορά, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κύριο Βαρούχα για τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης και απασχόλησης των φοιτητών από τον Δήμο σε δράσεις που αφορούν τον τουρισμό.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Αντιδήμαρχος πρότεινε στην Πρόεδρο του Τμήματος Τουρισμού τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κέρκυρας και του Ιονίου Πανεπιστημίου με κοινές δράσεις και αμοιβαία επωφελείς συνέργειες ερευνητικού και γνωμοδοτικού χαρακτήρα. Η ανταλλαγή και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας των δύο φορέων καθώς και η δυνατότητα εκπόνησης συμβουλευτικών εργασιών για την καθοδήγηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά του τουρισμού αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα στην κατεύθυνση της βιώσιμης τουριστική ανάπτυξης.
Τέλος, ο κύριος Βαρούχας τόνισε ότι η επικείμενη συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι μία στρατηγική συμμαχία με μεγάλες προσδοκίες, απόλυτα εφικτές, η οποία θα πρέπει να λάβει την καθολική υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τουρισμό.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ