Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τη στελέχωση και Επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσσας αιτείται ο Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης

Ο Βουλευτής Ν. Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 2268/28.11.2019 Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως έφερε στην Βουλή το ζήτημα της «στελέχωσης και επαναλειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσσας».
Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι: «Το πέτρινο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσσας ήταν και το μόνο που λειτουργούσε στα Διαπόντια Νησιά, τα τελευταία βορειοδυτικά ακρωτήρια της Ελλάδας, καθώς στους Οθωνούς και το Μαθράκι, τα σχολεία έκλεισαν πριν από πολλά χρόνια, λόγω της μετανάστευσης των κατοίκων στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Από την 11η Σεπτεμβρίου του 2017 παρέμεινε κλειστό, λόγω έλλειψης μαθητών. Φέτος, λόγω της επιστροφής μιας οικογένειας στο νησί με 2 παιδιά, έχουν πραγματοποιηθεί προσπάθειες από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Κέρκυρας για την επαναλειτουργία του σχολείου και συνακόλουθα την άμεση τοποθέτηση δασκάλου στο σχολείο. Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τρεις μήνες μετά και την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχει προχωρήσει καθόλου το αίτημα της στελέχωσης του Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσσας».
Επειδή, κατά τον κ. Μπιάγκη στη σημερινή, δεινή, οικονομική συγκυρία είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίζει τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων των μικρών νησιών και το Δημοτικό Σχολείο Ερείκουσσας είναι το μοναδικό σχολείο που έχει απομείνει στην ευρύτερη περιοχή των Διαποντίων Νήσων, τα οποία, διαδραματίζουν ιδιαίτερο γεωπολιτικό ρόλο και σημασία για την χώρα μας, ενώ παράλληλα έχουν ενταθεί οι προσπάθειες να παραμείνουν σε αυτά οι λιγοστοί κάτοικοι που κάθε χρόνο δυστυχώς μειώνονται, ζητάει από την αρμόδια Υπουργό να του απαντήσει για τους λόγους για τους οποίους εδώ και 3 μήνες που έχει ξεκινήσει η σχολική περίοδος δεν έχει προχωρήσει στη στελέχωση του Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσσας, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει εάν σκοπεύει τελικά να προβεί σ ‘όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη στελέχωση του σχολείου και την άμεση επαναλειτουργία του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ