Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανακοίνωση ΝΑΡ-νΚΑ για τον σεισμό στην Αλβανία

Το ΝΑΡ και η νΚΑ εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια προς τον αδελφικό αλβανικό λαό για τους νεκρούς, τους τραυματίες, τις καταστροφές και τις δύσκολες ώρες που περνά μετά τον σεισμό. Το μυαλό μας και η καρδιά μας βρίσκονται με τον δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό και τους συντρόφους και συντρόφισσές μας στην Αλβανία. Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως μας ζητηθεί.

Αφού επουλώσει τις πληγές του από τον σεισμό ο λαός της Αλβανίας αλλά κι οι Αλβανοί μετανάστες/τριες στην Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πρέπει να σκεφτούν σοβαρά πως πίσω από τις πολύνεκρες τραγωδίες μετά από σεισμούς, πλημμύρες ή φωτιές βρίσκεται συνήθως ένα σύστημα που δεν ενδιαφέρεται να λάβει προληπτικά μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής θωράκισης των πόλεων και προστασίας των δασών αλλά ενδιαφέρεται μόνο να διασφαλίσει τα κέρδη μιας μειοψηφίας εις βάρος των πολλών. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αν δεν μπορούμε να μηδενίσουμε τα θύματα από τα διάφορα φυσικά φαινόμενα, σίγουρα αυτά μπορούν να ελαχιστοποιηθούν και σίγουρα είναι εφικτό να μη θρηνούμε δεκάδες ή εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο από φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς. Όμως η εγκληματική αδιαφορία γι’ αυτά τα θέματα είναι χαρακτηριστικό του συστήματος και των κυβερνήσεων των χωρών μας.

Δεν είναι τυχαίο – και αξίζει να σημειωθεί – ότι όπως πρόσφατα στην Ελλάδα έτσι και στην Αλβανία, μεγάλες εταιρείες δεν επέτρεψαν στους εργαζόμενους τους να εκκενώσουν τα κτίρια μετά τον σεισμό προκειμένου να μη διακοπεί η παραγωγική διαδικασία. Γίνεται ξεκάθαρο ότι τα κέρδη τους είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές κι αυτό μας το δείχνουν καθημερινά.

Ευχόμαστε κουράγιο στον λαό της Αλβανίας και δύναμη στους συντρόφους και συντρόφισσες μας που αγωνίζονται για μια άλλη κοινωνία!

Οι οργανώσεις

Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση -νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ )

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ