Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ενημερωτική δράση με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση», στην Κέρκυρα

Πραγματοποιήθηκε, thn Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, στο 4ο Λύκειο στην Κέρκυρα, εκπαιδευτική δράση με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση».

Η δράση αυτή, πραγματοποιήθηκε από τον ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, Αστυνόμο Α’ (ΥΓ) κ. Κατραμάδο Αναστάσιο με ειδικότερο στόχο:
 την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών και την προστασία τους από παραβατικές συμπεριφορές μέσω των εφαρμογών του διαδικτύου, (αποπλάνηση/¨grooming¨, ¨sexting¨, σεξουαλικός εκβιασμός)

 την διευκόλυνση της ανοιχτής συζήτησης για την προστασία των παιδιών και την βοήθεια στην πρόληψη και εξάλειψη του στιγματισμού των θυμάτων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται σε δράσεις με στόχο την επαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και τους κινδύνους για την ασφαλή χρήση των διαδικτυακών εφαρμογών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ