Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 ΗΜΕΡΙΔΑ 7ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, (7η Πάρ. Δονάτου Δημουλίτσα 7)

Για άλλη μια χρονιά φέτος το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που έχει οριστεί διεθνώς για τις 27 Νοεμβρίου.
Για το 2019, στην Ελλάδα, οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση έχουν τον γενικό τίτλο «Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2019: Διαμορφώνοντας κοινότητες μάθησης και δημοκρατίας μέσα από την θεατρική εμπειρία».
Mε αφορμή αυτή την ημέρα, καλούμαστε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε σχολεία, σε πανεπιστήμια, σε θέατρα και σε δημόσιους χώρους, που θα τονίζουν την πολύμορφη σημασία του Θεάτρου στην Εκπαίδευση για τη δημιουργική, γνωστική, συναισθηματική, αισθητική και κοινωνική ανάπτυξη παιδιών και νέων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας. Με τις δράσεις μας καλούμαστε να υπογραμμίσουμε τους τρόπους με τους οποίους το Θέατρο σε κάθε μορφή τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης συμβάλλει στη δημιουργία «κοινοτήτων μάθησης» για την υλοποίηση δράσεων πολιτισμού και συναντήσεων πολιτών που προωθούν βασικές αρχές της δημοκρατίας και αναγνωρίζουν τις όψεις της διαφορετικότητάς μας.
Στη Κέρκυρα το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας, διοργανώνει ημερίδα που περιλαμβάνει ομιλία και βιωματικά επιμορφωτικά εργαστήρια, στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, από τις 09.00 έως 20.00, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, (7η Πάρ. Δονάτου Δημουλίτσα 7).

Τα βιωματικά Εργαστήρια (11.00-20.00) εμψυχώνουν οι: Ειρήνη Μαρνά, νηπιαγωγός, θεατροπαιδαγωγός, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, δασκάλα, φιλόλογος.
Η Ομιλία-Συζήτηση(9.30-10.30: )έχει τίτλο: «Παρουσίαση των δράσεων του Πανελλήνιου δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στην Κέρκυρα: Η θεατρική παιδεία και η διαμόρφωση δημοκρατικής συνείδησης στην εκπαιδευτική κοινότητα».
Ευγενία Ζάγουρα, Φωτεινή Δημουλή, Μαρία Διβανέ, Συντονιστική επιτροπή Γραφείου Κέρκυρας -Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ