Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΛΑ.ΣΥ: Αυταρχική νοοτροπία και αρνητικές επιλογές

Στις 22/11/2019 πραγματοποιήθηκε η 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Ανάμεσα στα ζητήματα, που τέθηκαν σε αυτό, ιδιαίτερη σημασία είχαν το αίτημα για δημιουργία ειδικού σχολείου, η ερώτηση για τη στάση της δημοτικής αρχής στο θέμα του Ερημίτη και η συγκρότηση των επιτροπών παιδείας. Σε σχέση με αυτά θέλουμε να επισημάνουμε τ’ ακόλουθα:

1) ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Το σύνολο των φορέων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Διευθυντές σχολείων, Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ΚΕΣΥ, Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) καθώς και γονείς ζήτησαν να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης και να αποφασιστεί η δημιουργία ειδικού σχολείου στη βόρεια Κέρκυρα. Εξήγησαν, μάλιστα, ότι υπάρχει αναγκαιότητα δημιουργίας του ειδικού σχολείου στο βορά εξαιτίας του ότι ένας σεβαστός αριθμός παιδιών με σοβαρά προβλήματα υποχρεώνονται σε μετακίνηση στο ειδικό σχολείο της πόλης, ενώ τόνισαν πως υπήρχε προθεσμία για την υποβολή του αιτήματος και ότι αυτό θα έπρεπε να συνοδευτεί και από τη σύμφωνη θέση του Δήμου. Ανέφεραν τέλος ότι ο Δήμος είχε ενημερωθεί και ως εκ τούτου θα έπρεπε το θέμα να είχε μπει στην ημερήσια διάταξη. Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να συζητήσει το θέμα αλλά αυτό δεν έγινε γιατί διαφώνησε ο Δήμαρχος επικαλούμενος ότι ήθελε χρόνο για να ενημερωθεί. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις που οδήγησαν και σε μικρή διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρά τις αντιδράσεις ο Δήμαρχος δεν επέτρεψε τη συζήτηση του θέματος και το μετέφερε για την επόμενη συνεδρίαση.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επέμεινε στο να συζητηθεί το θέμα κατακρίνοντας το Δήμαρχο αλλά και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για έλλειψη ευαισθησίας. Αυτό γιατί δεν έδειχναν σεβασμό σε όλους τους φορείς που είχαν έρθει στο ΔΣ, στην ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου που ζητούσε να συζητηθεί το θέμα αλλά και στους γονείς και τα παιδιά που βιώνουν το πρόβλημα. Η στάση, βεβαίως, του Δημάρχου σχετίζεται, όπως φαίνεται, και με την προσωπική σύγκρουση με τον πρώην συνεργάτη του, τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον κ. Άνθη για ζητήματα που άπτονται την κατανομή ρόλων στο σχήμα διοίκησης του Δήμου. Έτσι ένα πού σοβαρό και ευαίσθητο πρόβλημα, που χρόνια τώρα ο σύλλογος εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διεκδικεί την επίλυσή του, έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης. Από τη μία μεριά ο Δήμαρχος δεν ήθελε να φανεί ότι το ειδικό σχολείο το προωθεί ο κ. Άνθης. Από την άλλη το πρώην στέλεχος του, μολονότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε προωθήσει το ζήτημα ως διευθυντής πρωτοβάθμιας, το ανάδειξε τώρα (και) με σαφή διάθεση αντιπαράθεσης με το Δήμαρχο.

2) ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ. Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θέσαμε ερώτηση προς το Δήμαρχο για το ποια θα είναι η στάση της Δημοτικής Αρχής σε ενδεχόμενα αιτήματα της εταιρίας, που έχει πάρει τον Ερημίτη, προς τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να διευκολυνθεί στην υλοποίηση των σχεδίων της. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως οι υπάλληλοι δεν μπορούν να μη ανταποκρίνονται. Βεβαίως η ΛΑΣΥ του επισήμανε ότι τα έγγραφα τα υπογράφει ΟΛΑ και ο Δήμαρχος και ως εκ τούτου ΑΥΤΟΣ, με τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να θέσει εμπόδια. Είναι κάτι που πολλοί αγωνιστές δήμαρχοι το έχουν κάνει οδηγούμενοι ακόμη και στα δικαστήρια. Ακόμη του τονίστηκε πως η όποια διευκόλυνση δεν είναι απλή διοικητική πράξη αλλά πολιτική σύμπραξη στην καταστροφή του Ερημίτη. Ο δήμαρχος σε όλα αυτά σιώπησε και είπε μόνο πως θα βοηθήσει δικαστικά τον αγώνα που κάνει ο σύλλογος του ΕΡΗΜΙΤΗ.

3) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση των Σχολικών Επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. Σε σχέση με αυτό προέκυψαν δύο ζητήματα. Το πρώτο αφορά το ότι η δημοτική αρχή δεν δέχθηκε να οι εκπρόσωποι των γονέων να είναι αυτοί που είχε ορίσει η Ένωση Γονέων και κηδεμόνων κάνοντας σοβαρό θεσμικό «φάουλ». Το δεύτερο αφορά τον προκλητικό αποκλεισμό της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, για την οποία προτάθηκε ο επικεφαλής της παράταξης μας, ο οποίος είναι και εκπαιδευτικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος προτίμησε να κάνει την επιτροπή 9μελή ενώ μπορούσε να είμαι μέχρι και 15μελής για να μην εκπροσωπηθεί η ΛΑΣΥ. Έφθασε στο σημείο μάλιστα να φωνάζει στην εισηγήτρια του θέματος να μην παρασυρθεί και να κάνει αυτός που ο ίδιος έλεγε.

   Αχαράβη, 27/11/2019                          Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

                                                                 Ρούσσινος Κώστας 
                                                                 Ρούσσινος Αλέξανδρος
                                                                 Μπάνος Βάρθης

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ