Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε για την Παγκόσμια Ημέρα Παλαιστίνης

Με την ευκαιρία της διεθνούς μέρας αλληλεγγύης με το Παλαιστινιακό λαό το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του με τον συνεχιζόμενο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για πάνω από 70 χρόνια. Ο πολύχρονος και ηρωικός αγώνας του λαού της Παλαιστίνης, παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, εμπνέει τη δίκαιη λαϊκή πάλη σε όλον τον κόσμο.
Η μεθοδευμένη διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στο Ισραήλ, σε βάρος των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού, συμβάλει στην όξυνση της εγκληματικής επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και ευρύτερα, στην περιοχή.
Η πρόσφατη “νομιμοποίηση” των εβραϊκών εποικισμών στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, μαζί με μια σειρά αποφάσεων της κυβέρνησης Τραμπ, με πιο χαρακτηριστική τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προστίθενται στον χαρακτηρισμό του Ισραήλ ως τον “πιο ισχυρό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή” και δείχνουν τη στήριξη του Ισραήλ, που παρέχει συνολικά η αστική τάξη των ΗΠΑ. Σε ανάλογη πορεία κινείται η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών της, παρά επιμέρους ελιγμούς και διαφοροποιήσεις, που «θολώνουν τα νερά», αλλά δεν αλλάζουν την κύρια κατεύθυνση στήριξης της ισραηλινής επιθετικότητας.
Η ορμητική βιασύνη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην διευθέτηση του Παλαιστινιακού προβλήματος είναι μέρος της μεγάλης “εικόνας” της έντασης και όξυνσης των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων και ενεργειακών μεγαθηρίων, που συγκρούονται στην περιοχή και έχουν προκαλέσει μεγάλες αιματοχυσίες στους λαούς της ευρύτερης περιοχής, της Συρίας, της Λιβύης, της Υεμένης κ.ά.
Σήμερα, εκτός της κατοχής εδαφών της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, της Συρίας από το κράτος του Ισράηλ, έχει προστεθεί και η κατοχή συριακών εδαφών από την Τουρκία και τις ΗΠΑ, καθώς και η στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή πολλών άλλων δυνάμεων.
ΗΠΑ κι ΕΕ δεν «αποσύρονται», δεν παραιτούνται και απεργάζονται συνεχώς νέα σχέδια ενίσχυσης της γεωπολιτικής επιρροής τους στην περιοχή, αξιοποιώντας όχι μόνον το Ισραήλ, αλλά και άλλα καθεστώτα – συμμάχους τους, σε διαπάλη με ισχυρές ανταγωνιστικές δυνάμεις.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, “βαδίζοντας στα χνάρια” της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται να αναγνωρίσει ουσιαστικά και πραγματικά το κράτος της Παλαιστίνης, προχωρά στην εγκληματική διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής συνεργασίας, που ψευδώς την παρουσιάζει στο λαό μας ως «λύση» για την ασφάλεια και την ειρήνη έναντι της επιθετικότητας της αστικής τάξης της νατοϊκής συμμάχου Τουρκίας.
Ο δίκαιος αγώνας του λαού της Παλαιστίνης μπορεί να βρει την δικαίωση μέσα από τη συνέχιση της ανυπότακτης πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων της περιοχής, με την ενίσχυση ταυτόχρονα της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης.
Το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό να αψηφίσει τον σημερινό αρνητικό διεθνή συσχετισμό δύναμης και να συνεχίσει ακόμη πιο ενεργά την έκφραση της πολύμορφης αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα καθημερινά εγκλήματα της Ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων. Για:
• τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.
• την δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
• το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
• την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • Χωρίς κατηγορία