Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΟΑΕΔ: Λύση στο πρόβλημα του οικισμού των εργατικών κατοικιών “ΚΕΡΚΥΡΑ V”

Με πρωτοβουλία του Διοικητή ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη, δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και μια δεκαετία στον οικισμό του τ. ΟΕΚ “ΚΕΡΚΥΡΑ V”, ούτως ώστε να μπορέσουν επιτέλους, να μπουν οι περίπου 178 δικαιούχες οικογένειες στα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεννόηση της Διοίκησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε η έκδοση της απαιτούμενης, νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του έργου “Κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό του τ. ΟΕΚ “ΚΕΡΚΥΡΑ V”, στην Ε.Ε.Λ. Σιναράδων, προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ. Πλέον ο ΟΑΕΔ, εκτός από την χρηματοδότηση του έργου θα αναλάβει και την κατασκευή του, προκειμένου ο αγωγός να κατασκευαστεί το ταχύτερο δυνατόν.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι “στόχος του νέου ΟΑΕΔ είναι να δίνει άμεσα και αποτελεσματικά λύσεις στα προβλήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, αξιοποιώντας το σύνολο των δυνατοτήτων του. Στην προκειμένη, εδώ και περίπου 10 χρόνια, οι δικαιούχες οικογένειες των εργατικών κατοικιών του οικισμού ΚΕΡΚΥΡΑ V δεν μπορούσαν να μπουν στα σπίτια τους επειδή δεν είχε δημιουργηθεί ο απαραίτητος αγωγός μεταφοράς λυμάτων. Πλέον, μετά την υπογραφή της νέας ΚΥΑ το έργο θα ξεκινήσει άμεσα. Ο ΟΑΕΔ θα αναλάβει την κατασκευή του μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι δικαιούχες οικογένειες, επιτέλους, θα μπορέσουν να εγκατασταθούν αξιοπρεπώς στα σπίτια τους”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ