Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας στο Δημοτικό Σχολείο Κορακιάνας για την 3η Δεκεμβρίου

Στο πλαίσιο της 3η Δεκέμβρη Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία ( 3η Δεκέμβρη), ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικού Έργου Ανδρέας Σκούπουρας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δημοτικό Σχολείου Κ. Κορακιάνας και ενημέρωσε τους μαθητές όλων των τάξεων για την αναπηρία, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και τις δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία.
Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος: “Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τις διάφορες μορφές αναπηρίας και τις δυσκολίες που προκύπτουν από αυτές. Είναι κοινά αποδεκτό ότι το σχολείο πρέπει να είναι ο κατεξοχήν χώρος ενημέρωσης και συζήτησης σε τόσο σοβαρά θέματα και υπάρχει πίστη στην ικανότητα της νέας γενιάς να αλλάξει ταμπού και παγιωμένες καταστάσεις του παρελθόντος.
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και αποφασιστικότητα τα θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ και έχει σε εξέλιξη σημαντικές δράσεις αλλά και στρατηγικές που θα ξεδιπλωθούν στο άμεσο μέλλον με σκοπό την καλυτέρευση της ζωής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ