Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δρομολόγηση διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης βίζας σε τουρίστες εκτός Schengen.

Ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των ελληνικών προξενείων σε Ρωσία και Κίνα, αλλά και έγκαιρης στελέχωσης στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές, των υπηρεσιών της Τουριστικής Αστυνομίας.

Νέα συνάντηση εργασίας είχαν ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Λούλης με τον υφυπουργό Προστασία του Πολίτη, κ. Λευτέρη Οικονόμου, για ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι βέλτιστες πρακτικές για να διευκολυνθεί η διαδικασία χορήγησης βίζας σε τουρίστες που προέρχονται από χώρες εκτός Schengen (Ρωσία, Κίνα), σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κίνα, που άνοιξε το δρόμο για την ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ προ ημερών είχε γίνει συνάντηση για το ίδιο θέμα του κ. Κόνσολα με τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Δένδια και θα ακολουθήσει εκ νέου και όλης της ηγεσίας του υπουργείου.

Συμφωνήθηκε, σε πρώτο επίπεδο, η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των ελληνικών προξενείων σε αυτές τις χώρες.

Η ηγεσία του υπουργείου και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, συζήτησαν, επίσης, το ζήτημα της έγκαιρης στελέχωσης στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές, των υπηρεσιών της Τουριστικής Αστυνομίας, αλλά και της εντατικοποίησης των ελέγχων για την άγρα πελατών και τις παράνομες ξεναγήσεις.

Πηγή: traveldailynews.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ