Ο Ιταλός Πρέσβης στο ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo σε συνάντηση με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

Share:

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Δήμαρχο Κεντρικός Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα Luigi Marras.
Ο κ. Marras βρίσκεται στην Κέρκυρα προκειμένου να παρουσιάσει απόψε στις 20.00, σε ομιλία του στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, τον απολογισμό τεσσάρων χρόνων της παραμονής του στην Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Η Δήμαρχος τον ενημέρωσε για τις σχέσεις της Κέρκυρας με ιταλικές πόλεις με τις οποίες είναι αδελφοποιημένη, καθώς και για τους δεσμούς που συνδέουν την Κέρκυρα με την Ιταλία γενικότερα.
Η κ Υδραίου με τον κ.Marra συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την Κέρκυρα και την Ιταλία, καθώς και θέματα που απασχολούν τις δυο πλευρές, όπως είναι η ανάπτυξη πολιτικών που θα δίνουν διέξοδο στη νέα γενιά. Συμφώνησαν ότι μοχλοί ανάπτυξης αποτελούν – και για τις δυο πλευρές – ο πολιτισμός, ο τουρισμός, το εμπόριο, τομείς στους οποίους μπορούν αν αναπτυχθούν συνεργασίες, ενώ αναφέρθηκαν και στην πλούσια ιστορία των δύο Λαών.

Previous Article

Ο Ιταλός Πρέσβης επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Μελίτα Ανδριώτη

Next Article

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου με τηλεδιάσκεψη

Σχετικά Άρθρα