Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Με επιτυχία η εκδήλωση για τον αντικαπνιστικό νόμο και τα πνευματικά δικαιώματα

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών του νησιού πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, με θέμα τον αντικαπνιστικό νόμο και τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής επαγγελματικών χώρων, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας, κ. Κυριάκος Κατσώρας και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής & Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τάξης Κέρκυρας, κ. Σπύρος Κουλούρης. Ο κ. Γιώργος Καββαθάς επεσήμανε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο αθέμιτου ανταγωνισμού, ο κ. Κατσώρας ανέλυσε τις επιπτώσεις του καπνίσματος και κ. Κουλούρης δήλωσε πως στους πρώτους ελέγχους διαπιστώθηκε μηδαμινή παραβατικότητα.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε πως ο νόμος είναι αυστηρός, ενώ ο ίδιος, κατά τη διαβούλευση, πρότεινε στην κυβέρνηση να εκδοθούν ερμηνευτικές εγκύκλιοι για κάποιες ασάφειες του νόμου. Συνέχισε ισχυριζόμενος πως το πρόστιμο είναι άδικο για τους ιδιοκτήτες και ευνοϊκό για τους πελάτες, ενώ ο ίδιος πρότεινε να θεσπιστεί αντιστρόφως. Μάλιστα δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πιθανότητα αθέμιτου ανταγωνισμού που μπορεί να προκαλέσει ο νόμος, διότι αυτός ήταν και ο βασικός παράγοντας που οδήγησε στη μη εφαρμογή του στις σχετικές απόπειρες προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Κατσώρας ανέλυσε τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία και παρά το γεγονός ότι θεωρεί πως η νομοθεσία είναι αυστηρή, πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμοστεί, ενώ η μέχρι στιγμής συνεργασία τους με τις Αρχές είναι εξαιρετική.

Ο Αστυνομικός Διοικητής του ΑΤ Κερκύρας, κ. Κουλούρης δήλωσε πως η δουλειά της Αστυνομίας δεν είναι να κρίνει το νόμο, αλλά να τον εφαρμόσει. Στη συνέχεια υποστήριξε πως σε βραδινό έλεγχο που πραγματοποίησε η Αστυνομία διαπίστωσε μηδαμινή παραβατικότητα.

Οι επιχειρηματίες και οι φορείς που παρευρέθηκαν στην αίθουσα έκαναν διευκρινιστικές ερωτήσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο και το τρόπο που καλούνται να δράσουν σε περιπτώσεις παραβατικότητας.

Ευχαριστούμε, τους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης: Corfu Radio DeeJay 97.5, Pop FM 102.2, Corfuwall.gr και Καθημερινή Ενημέρωση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ