Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Προτάσεις της ΛΑ.ΣΥ στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για να συμπεριληφθούν θέματα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο συνδυασμός της ΛΑ.ΣΥ κατέθεσε προτάσεις για να συζητηθούν στο πλαίσιο της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλιου Βόρειας Κέρκυρας 4 θέματα. Ακολουθεί η επιστολή:
Προς: τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγορόπουλο
Κοινοποίηση: – κ. Δήμαρχο
-Δημοτικές παρατάξεις
-κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
-κ.κ. Προέδρους Κοινοτήτων

Κύριε πρόεδρε,
σας καταθέτουμε τ’ ακόλουθα θέματα τα οποία προτείνουμε να συμπεριληφθούν στην Ημερήσια Διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΘΕΜΑ 1: «Συζήτηση για την κατάσταση της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και την προσχολική αγωγή στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Λήψη άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων». Στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος παρακαλούμε να προσκληθούν όλοι οι διευθυντές των σχολείων, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και εκπρόσωποι των 15 μελών συμβουλίων των μαθητών.
ΘΕΜΑ 2: «Λήψη απόφασης για αναγνώριση των ρεπό και αδειών των εργαζομένων που τους οφείλονται από τον ενιαίο Δήμο». Στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος παρακαλούμε να προσκληθεί και εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
ΘΕΜΑ 3: «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίηση του προϋπολογισμού και χορήγηση κανονικής παγίας σε όλες τις κοινότητες».
ΘΕΜΑ 4: «Συζήτηση για το πρόβλημα των απορριμάτων».

Παράλληλα, κύριε πρόεδρε, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των παρατάξεων προκειμένου να συζητηθεί ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουν περάσει, ήδη, 3 μήνες από την έναρξη λειτουργίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και μολονότι είχαμε συμφωνήσει, από την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ, για μια τέτοια διαδικασία, με ευθύνη δική σας, δεν έχει γίνει κάτι. Το αποτέλεσμα είναι να παρατηρούνται συνεχώς προβλήματα τυπικού χαρακτήρα στις συνεδριάσεις του οργάνου. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι η πρότασή μας για τη μέρα και την ώρα των τακτικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι για Κυριακή 10:00 πμ. Βασικό κριτήριο για αυτήν είναι να μην αποκλείονται Δημοτικοί Σύμβουλοι από τις συνεδριάσεις εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Αχαράβη, 8/12/2019
Με εκτίμηση,
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

               Ρούσσινος Κώστας 

Ρούσσινος Αλέξανδρος
Μπάνος Βάρθης

Ροή Ειδήσεων

 • All
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΤΟΠΙΚΑ