Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η ΕΡΑ Κέρκυρας μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους στην Αλβανία

Τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα, είδη ατομικής υγιεινής συμπεριλαμβάνονται στα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας που κάτοικοι της Κέρκυρας έσπευσαν να προσφέρουν για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας, μετά το κάλεσμα που απηύθυνε ο σταθμός Κέρκυρας της ΕΡΤ.

Το πρώτο φορτίο, με τη βοήθεια μεταφορικής εταιρίας και των προσκόπων, μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φορτωθεί στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς τους Αγίους Σαράντα.
Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, συγκεντρώθηκαν σχεδόν τρεις τόνοι βοήθειας, που μεταφέρθηκαν στους Άγιους Σαράντα με τη βοήθεια των δύο πλοιαρίων που συνδέουν την πόλη με το νησί των Φαιάκων.
Τη βοήθεια παρέλαβαν στελέχη της Μητρόπολης Απολλωνίας και Φιέρι που ανέλαβαν και τη μεταφορά της στο Δυρράχιο και τα Τίρανα. Τόσο οι άνθρωποι της Εκκλησίας όσο και στελέχη της ομογένειας, βρέθηκαν το πρωί στο Λιμάνι των Αγίων Σαράντα υπογραμμίζοντας την αίσθηση που έχει κάνει σε όλη την Αλβανία το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που έχουν επιδείξει οι Έλληνες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η ανταπόκριση των Κερκυραίων στις πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης είναι τεράστια.
Ο σταθμός Κέρκυρας της ΕΡΤ από την πρώτη στιγμή, συγκεντρώνει τρόφιμα, ρουχισμό και είδη ατομικής υγιεινής και σε διάστημα μίας εβδομάδας, η προσφορά των Κερκυραίων ξεπέρασε τους τρεις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η συγκέντρωση βοήθειας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ ανάλογη πρωτοβουλία έχουν πάρει και οι Πρόσκοποι της Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ