Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Μεγαλη “μπίζνα” με την μεταφορά απορριμμάτων από τα νησιά του Ιονίου στήνεται γρήγορα

Σε σχόλιο του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρεται στην επικείμενη μεταφορά των απορριμμάττων απο την Κέρκυρα στη Κοάνη, αλλά και στην ενδεχόμενη μεταφορά απορριμμάτων απο την Ζάκυνθο στην Ηλεία:

“Η αρχή έγινε με την Κέρκυρα, όπου με την κυβερνητική έγκριση για μεταφορά μέρους των σύμμεικτων απορριμμάτων στην …κοντινή Κοζάνη υποτίθεται πως λύθηκε το ζέον πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο νησί.
Σίγουρα κερδισμένοι από την εφαρμογή της απόφασης αυτής είναι δύο: αφ ενός η ΔΙΑΔΥΜΑ της Κοζάνης που εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για νέο (!) ΧΥΤΑ και νέο εξοπλισμό και αφ ετέρου οι ανάδοχοι μεταφορείς με πλοία και φορτηγά.
Σίγουρα χαμένοι οι πολίτες της Κέρκυρας που και το…μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν και την εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης βλέπουν να απομακρύνεται σε βάθος χρόνου.

Η συνέχεια έρχεται με την Ζάκυνθο , όπου μετά από μια ακόμη κρίση διαχείρισης (εν πολλοίς τεχνητή) η “λύση” της μεταφοράς προβάλλεται και εκεί , οι πρόθυμοι για την υποδοχή των απορριμμάτων στην Ηλεία παρουσιάστηκαν αμέσως και φυσικά (αλλοίμονο) οι πλοιοκτήτες είναι πανέτοιμοι να.. βοηθήσουν τον τόπο!

Μέσα σε χρόνο μηδέν λοιπόν η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεπικουρούμενη από τους τοπικούς ομοϊδεάτες της στην Αυτοδιοίκηση ,αντιμετωπίζει το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στα Ιόνια Νησιά με την επιχείρηση “WASTE TOURS” και την μετατροπή συγκεκριμένων περιοχών της χώρας σε πανελλήνιες χωματερές.

Με φορτηγά , πλοία κι ..αεροπλάνα (γιατί όχι) στην μάχη για καθαρά νησιά και γεμάτες τσέπες από το υστέρημα των πολιτών και το δημόσιο χρήμα.

Διαλογή στην πηγή; ανακύκλωση ; ποιος ασχολείται τώρα.”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ