Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη για τους πληγέντες απο τις πλημμύρες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη για τους πληγέντες απο τις πρόσφατες πλημμύρες και τους καλεί να υποβάλλουν αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων στη Νήσο Κέρκυρα την 12/11/2019 έως και 14/11/2019 και προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για παροχή επιχορήγησης σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, άλλες επιχειρήσεις και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που πλήττονται από πλημμύρες, σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 7767/30-10-2019 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρακαλούνται οι πληγέντες να υποβάλλουν αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Κέρκυρας έως 15/01/2020.

Σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από θεομηνίες, δύναται να παρέχεται επιχορήγηση για την αντιμετώπιση ζημιών σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, τα οποία καταγράφηκαν ως ολοσχερώς κατεστραμμένα.

Για τον προσδιορισμό του ύψους της ζημίας, διενεργείται επιτόπια αυτοψία από τις αρμόδιες επιτροπές, εντός τριμήνου από την επέλευση της θεομηνίας και ζητείται η υποβολή εκ μέρους των πληγεισών επιχειρήσεων, στοιχείων και δικαιολογητικών τα οποία βοηθούν στην αντικειμενική εκτίμηση της ζημίας (τίτλοι ιδιοκτησίας, παραστατικά και στοιχεία λογιστηρίου, στοιχεία νόμιμης λειτουργίας επιχείρησης κ.α.). Στην περίπτωση μη ύπαρξης πρωτότυπων δικαιολογητικών, εναλλακτικά αναζητούνται και υποβάλλονται στοιχεία και παραστατικά από τους προμηθευτές μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι πληγείσες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν την έδρα τους ή να ασκούν νόμιμα την δραστηριότητα τους στην οριοθετημένη περιοχή, όπως αυτή ορίζεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Οικονομίας και Ανάπτυξης – Οικονομικών – Υποδομών και Μεταφορών.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, καθώς και για την παραλαβή των Αιτήσεων και της Κατάστασης Δικαιολογητικών οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κέρκυρας, οδός Σαμάρα 13, 2ος όροφος – Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2661362198 – Ηλεκτρονική Διεύθυνση: pol_prostasia.ker@pin.gov.gr.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΜΕΛΙΤΑ”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ