Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ξενοδοχείο στην Κέρκυρα αποκτά η Briq Properties αντί ποσού 3 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Mr. & Mrs. White, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα (μετά την Πάρο και την Τήνο), αναμένεται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της η εισηγμένη BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, του ομίλου Quest.

Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, έχει προχωρήσει στην υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά του ακινήτου, δυναμικότητας 38 δωματίων και επιφάνειας 1.237 τ.μ. αντί τιμήματος της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού στην περιοχή της Αχαράβης, ενώ απέχει περίπου 600 μέτρα από την ομώνυμη παραλία. Το κτίριο έχει ανακαινιστεί πλήρως το 2018 και βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 13,8 στρεμμάτων.

Το οριστικό συμβόλαιο για την εξαγορά του Mr. & Mrs. White Corfu αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές του 2020, ενώ όπως και στην περίπτωση των άλλων δύο ξενοδοχείων, μισθωτής του ακινήτου θα είναι η αλυσίδα HotelBrain.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, η εταιρεία αναμένεται να γνωστοποιήσει το αποτέλεσμα της εν εξελίξει αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Με την προσθήκη και του ξενοδοχειακού ακινήτου, η αύξηση θα χρηματοδοτήσει νέες αγορές ύψους 13,7 εκατ. ευρώ, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά. Στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου, σχεδιάζεται η άντληση κεφαλαίων 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν 43 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την απόκτηση νέων ακινήτων.

Εκτός από το ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, η εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για την απόκτηση επιπλέον κτιρίων αξίας της τάξεως των 11 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και δύο εμπορικά καταστήματα, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και το άλλο στην πόλη της Ρόδου.

Αλλη μία σημαντική κίνηση των τελευταίων εβδομάδων αφορά την απόκτηση ενός κτιρίου γραφείων (με ισόγειο κατάστημα) στην οδό Αιόλου 67, αντί ποσού 6,5 εκατ. ευρώ, μισθωμένο στην εταιρεία Μεσόγειος Α.Ε.

Απώτερος στόχος της διοίκησης της εισηγμένης, είναι να αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 110 εκατ. ευρώ, έναντι περίπου 47 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, με την πλειονότητα των σχετικών κινήσεων να επιχειρείται να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου 12μήνου, καθώς εκτιμάται ότι μετά το πέρας του 2020, οι τιμές θα έχουν πλέον αυξηθεί σημαντικά, περιορίζοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν κτίρια γραφείων, ακίνητα logistics και ξενοδοχεία (50-150 δωματίων), κόστους από 1 έως 6 εκατ. ευρώ. Οι δε αποδόσεις που στοχεύει να εξασφαλίσει η εισηγμένη κινούνται πέριξ του 6,5%-7%.

Πηγή: kathimerini.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ