Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο δημοτικό συμβούλιο κεντρικής Κέρκυρας

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε «στο ίδιο έργο θεατές»: ενώ η νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ. προπαγανδίζει την επιστροφή επιτέλους στην «κανονικότητα», δεκάδες είναι τα κενά στις σχολικές μονάδες, σε δασκάλους υπεύθυνους τάξης, σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, στα τμήματα ένταξης, στην παράλληλη στήριξη, ενώ τα ολοήμερα τμήματα, όπου έχουν ξεκινήσει, υπολειτουργούν. Μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα δεν έχουν ξεκινήσει, εκπαιδευτικοί στις ΔΥΕΠ δεν έχουν προσληφθεί ακόμα κ.o.κ. Οι περισσευούμενες ώρες των εκπαιδευτικών είναι η «μαγική συνταγή» για να «μαγειρευτεί» το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολικής μονάδας, έτσι ώστε όλα φαινομενικά να λειτουργούν «εν τάξει». Και οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών αποδεικνύουν με τον πιο ηχηρό τρόπο πως οι συνάδελφοι στην πράξη δεν είναι αναπληρωτές, αλλά καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες για τη λειτουργία των σχολείων, αναπληρώνοντας τον ίδιο τους τον εαυτό. Είναι επιτακτική η ανάγκη να σταματήσει το αίσχος της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας.
Παράλληλα με τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, αγωνιζόμαστε για μέτρα ελάφρυνσης των συναδέλφων αλλά και εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών – μονίμων εκπαιδευτικών. Σε μια περίοδο που όλοι οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλούνται να στήνουν το νοικοκυριό τους κάθε χρόνο και σε διαφορετικό μέρος, αφήνοντας τις περισσότερες φορές τις οικογένειές τους πίσω. Καλούνται λοιπόν κάθε χρόνο να αντιμετωπίσουν δυσβάσταχτα κόστη, συντηρώντας πολλές φορές δύο σπίτια, με συνεχή ταξίδια και αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα τρέχοντα έξοδά τους, τα οποία σε τουριστικές περιοχές όπως η Κέρκυρα φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι κυρίως το ενοίκιο, το οποίο είναι απαγορευτικό για τις πενιχρές αποδοχές τους.
Το κόστος που αντιμετωπίζουν έχει οδηγήσει επίσης σε δραματική αύξηση των παραιτήσεων αναπληρωτών. Όπως η ίδια η υφυπουργός ομολόγησε, 2.500 περίπου αναπληρωτές από την αρχή της σχολικής χρονιάς ή παραιτήθηκαν, ή δεν ανέλαβαν καν υπηρεσία.
Όλοι λοιπόν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας για να διεκδικήσουμε:
 50% έκπτωση στα ΜΜΜ χωρίς πλαφόν, αποκλεισμούς και περιορισμούς
 Δυνατότητα σίτισης στη λέσχη του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 Επίδομα στέγασης και θέρμανσης και εξασφάλιση (φτηνής και ποιοτικής) κατοικίας για όλους τους αναπληρωτές

Είναι μεγάλη υπόθεση να μην παραιτούμαστε από αυτά που μας ανήκουν. Να σηκώνουμε το κεφάλι και να παλεύουμε! Τίποτα δεν κερδίζεται αν μένουμε φοβισμένοι και θεατές. Με τους αγώνες μας (απεργίες, συλλαλητήρια) όλη την προηγούμενη χρονιά αναδείξαμε έντονα τα προβλήματά μας (μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, εξίσωση αδειών με τους μόνιμους, δωρεάν μετακίνηση, επίδομα στέγασης).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ