Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς αποκτά το δικό του αρχαίο «Ναυάγιο»

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, τα ευρήματα δείχνουν ότι το Φισκάρδο αποτελούσε ένα σημαντικό λιμάνι της εποχής.
Ερευνητές έκαναν μία εξέχουσα ανακάλυψη, καθώς εντόπισαν ένα ρωμαϊκό ναυάγιο περίπου 2.000 ετών, στο βυθό του Φισκάρδου στην Κεφαλονιά. Το κουφάρι του πλοίου εντοπίστηκε μετά από σάρωση του βυθού με ηχητική απεικόνιση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γιώργο Φερεντίνο του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ειδικό στην ενάλια αρχαιολογία και ωκεανογραφία, δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο Journal of Archaeological Science.

Σύμφωνα με τα όσα δείχνουν τα ευρήματα, το ναυάγιο χρονολογείται μεταξύ του 1ου π.Χ. και του 1ου μ.Χ. αιώνα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν βρεθεί στη Μεσόγειο θάλασσα, από αυτήν την περίοδο. Έχει μήκος 34 μέτρα και πλάτος 13 μέτρα και βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από την παραλία του Φισκάρδου.

Υπολογίζεται ότι μετέφερε περίπου 6.000 αμφορείς, οι οποίοι είναι διατηρημένοι σε πολύ καλή κατάσταση. Το ναυάγιο έχει ιδιαίτερη σημασία για τους αρχαιολόγους, καθώς μπορεί να δώσει πληροφορίες για τις ναυτιλιακές διαδρομές, το εμπόριο, την αποθήκευση των αμφορέων στο σκάφος και την κατασκευή πλοίων κατά τη διάρκεια της σχετικής περιόδου.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ