Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η εκδήλωση των Κορακιανιτών Κέρκυρας

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (9-12-2019) πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κερκύρας η προγραμματισμένη από το Σύλλογο Κορακιανιτών Κερκύρας εκδήλωση. Εμπρός σε ένα μεγάλο ακροατήριο, ο ομιλητής Δάσκαλος κ. Κώστας Απέργης ανέδειξε με ένα ιδιαίτερα εμπεριστατωμένο τρόπο το θέμα: «Κορακιάνα, Πορεία στο Χρόνο». Ήταν, άλλωστε, ο κατ’ εξοχήν ειδικός στην περίπτωση, αφού ήδη από το έτος 2007 με το βιβλίο του «ΚΟΡΑΚΙΑΝΑ», είχε ασχοληθεί με το θέμα.
Η εκδήλωση άρχισε με μικρή εισήγηση του Προέδρου του Συλλόγου, Ιστορικού-Θεολόγου κ. Κώστα Θύμη, ο οποίος εκτός από την παρουσίαση του ομιλητή, ανακοίνωσε και την πρώτη εκδοτική προσπάθεια του σωματείου, που είναι ένα καλαίσθητο και πλούσιο σε ιστορικές για την Κορακιάνα πληροφορίες, μαζί με εμβληματικές φωτογραφίες της από το 1905 και μέχρι λίγες ημέρες πριν τον Ελληνο-Ιταλικό Πόλεμο (1940) εποχής.
Το ακροατήριο, που το αποτελούσαν Κορακιανίτες και Κορακιανίτισσες της Πόλης και του χωριού, αλλά και πολλοί άλλοι, παρακολούθησε με ξεχωριστή προσοχή τον ομιλητή, ο οποίος παρουσίασε με ένα απλό, τελείως φυσικό, ευχερώς κατανοητό και εμπεριστατωμένο συγχρόνως τρόπο, την πορεία της Κορακιάνας (Άνω και Κάτω μαζί) μέσα στο χρόνο, με προβολή κατάλληλων φωτογραφιών.
Παρέστησαν στην εκδήλωση, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Λινοσπόρης, εκπροσωπών τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη μας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων κ. Μερόπη Υδραίου, οι πρώην Δήμαρχοι Κερκυραίων κ.κ. Γιάννης Κούρκουλος και Σωτήρης Μικάλεφ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Βαρούχας και Μαρία Ζερβού, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Κορακιάνας κ. Σταύρος Σαββανής, η Έφορος Αρχαιοτήτων Κερκύρας κ. Τένια Ρηγάκου, ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κερκύρας κ. Τάκης Μεταλληνός, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας» κ. Γιώργος Μεταλληνός, η Πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας κ. Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνή, ο Ιστορικός κ. Δημήτρης Ζυμάρης, Δ/ντής της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας, ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Θεόδωρος Νικολούδης, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Κορακιάνας κ. Φωκίων Μάνδυλας και η Αρχαιολόγος κ. Ελένη Γιαγκούδη (ήταν υπεύθυνη της ανασκαφής στη θέση Ταξιάρχης Άνω Κορακιάνας).
Την εκδήλωση έκλεισε με σχετικά λογοτεχνικά αποσπάσματα από το πρόσφατο βιβλίο της «Άρωμα Γαζίας», η Λογοτέχνης κ. Δώρα Μεταλληνού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ