Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την κατάργηση του προγράμματος “Φιλόδημος”

Σχόλιο ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης σχετικά με την καταργηση του προγράμματος “Φιλόδημος” απο το Υπουργείο Εσωτερικών. Ακολουθεί το σχόλιο.
“ΒΓΑΛΜΕΝΗ από τις καλύτερες παραδόσεις του κρατους του ρουσφετιου η πρακτική του Τ. Θεοδωρικάκου απέναντι στους δήμους. Ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών καταργώντας το πρόγραμμα«Φιλόδημος»που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο προέβλεπε χρηματοδότηση των έργων με αντικειμενικά κριτήρια και τεχνική αξιολόγηση. Συγκεντρώνει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στα χέρια του, ώστε οι δήμαρχοι να είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από το γραφείο του αν θέλουν να βρουν τους πόρους για ένα έργο υποδομής.Καιταυτόχρονα επιδεικνύει σπίστευτο θράσος στη Βουλή μιλώντας για «τζάμπα μαγκιές» του ΣΥΡΙΖΑ και παραποιώντας ασύστολα την αλήθεια.
ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ η λογική της ΕΡΕ. Όταν κρι- τήριο για τη χρηματοδότηση των δήμων ήταν η πίστη και η προσήλωσή τους στο κόμμα. Και, ακόμα περισσότερο, η σχέση αλληλεξάρτησης με τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος ισχυροποιούσε, με την εν λευκώ διαχείριση των πόρων,την πολιτική του θέση. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που, μετά τον ξαφνικό θάνατο του προγράμματος «Φιλό- δημος»,οι δήμαρχοι ξεσηκώθηκαν για δεύ- τερη φορά με την απόφαση του Τ. Θεοδω- ρικάκου να αναθέσει τη διεύθυνση της Ελ- ληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στον νομικό του σύμβουλο και τον διευθυντή του γραφείου του αφού προηγουμένως συγκέντρωσε υπό τον έλεγχο του υπουργείου του τη διαχείριση όλων των αναπτυξιακών και ειδικών προ-γραμμάτων των ΟΤΑ.
ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ εχθές. Προχθές η κυβέρνηση, με ειδικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, φρόντισε να παρακάμψει το ΑΣΕΠ στις προσλήψεις της Enterprise Greece και της ΕΑΒ. Οι άριστοι ξαναστήνουν τους διο- ρισμούς με ρουσφέτια και το πελατειακό κράτος, με την κάλυψη των ΜΜΕ.
Αν νομίζουν κάποιοι δήμαρχοι, ταυτιζόμενοι με το κυβερνών κόμμα και χαριεντιζόμενοι και φωτογραφιζόμενοι μαζί τους, ότι κάτι θα “τσιμπήσουν” , κάνουν λαθος. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει την δική της ανεξάρτητη πορεία.
Οι αυτοδιοικητικοί της Κέρκυρας πρέπει να πουν την άποψη τους”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ