Στέφανος Γκίκας: «Κέρκυρα – Παξοί – Πάτρα το πρώτο Δρομολόγιο Υδροπλάνων που θα λειτουργήσει στη Χώρα»

Share:

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για το ζήτημα των υδατοδρομίων, Γιάννη Κεφαλογιάννη, πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.
Θέμα της συνάντησης ήταν το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αντικείμενο ρύθμισης την λειτουργία των υδατοδρομίων, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 27/12/2019.
Ο Στέφανος Γκίκας μετέφερε στον Υφυπουργό την ανάγκη λειτουργίας του δικτύου υδατοδρομίων των Ιονίων Νήσων από την προσεχή τουριστική περίοδο, όπως και την ανάγκη διεύρυνσις του, μέσω της αδειοδότησης επιπρόσθετων υδατοδρομίων.
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι η πρώτη γραμμή στην Ελλάδα που θα δοθεί σε λειτουργία, θα είναι το δρομολόγιο Κέρκυρα – Παξοί – Πάτρα, αφού τα συγκεκριμένα υδατοδρόμια έχουν ήδη αδειοδοτηθεί.
Ο Υφυπουργός ανέφερε επιπλέον, ότι βρίσκεται σε επαφή με επενδυτές, οι οποίοι εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την λειτουργία της ανωτέρω γραμμής, ενώ αναμένεται να προστεθούν τα υδατοδρόμια της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όπως είναι γνωστό, το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Επισκέφθηκα σήμερα τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος με ενημέρωσε για τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό του Υπουργείου, σε ότι αφορά στα υδατοδρόμια και την ανάπτυξη του δικτύου τους.
Θέλω να τον ευχαριστήσω τον Υφυπουργό για το γεγονός ότι ο δίκτυο Κέρκυρα – Παξοί – Πάτρα θα είναι το πρώτο που θα τεθεί σε λειτουργία, με πιο πιθανή έναρξη τον Μάιο του 2020.
Ο κ. Κεφαλογιάννης με ενημέρωσε, ότι αντίστοιχα δίκτυα θα αναπτυχθούν επιπλέον στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, ωστόσο προτεραιότητα έχει το δίκτυο των Ιονίων Νήσων.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο, οπότε οι απαραίτητες διαδικασίες θα δρομολογηθούν γρήγορα.»

Previous Article

Νίκος Δένδιας σε Γκουτέρες: Ανύπαρκτη η συμφωνία της Τουρκίας με Λιβύη

Next Article

Το Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει ποσό 106 εκατομμυρίων σε όλους τους Δήμους της χώρας. Ποια ποσά παίρνουν οι τρεις Δήμοι της Κέρκυρας και οι Παξοί.

Σχετικά Άρθρα