Προετοιμασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη δακοκτονία

Share:

Τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ μεταξύ των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομιας των νησιών των Διευθύνσεων Οικονομικών και των Δήμων για αντιμετώπιση της Δακοκτονιας πραγματοποιήθηκε στίς αίθουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων μετά από πρόσκληση μου .

Ο σωστός προγραμματισμός και η συντονισμένη διαχείριση του θέματος θα δώσει την δυνατότητα για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του Δάκου της Ελιάς ούτως ώστε να έχουμε ένα ποιοτικό προϊόν προς οφειλών των ελαιοκαλλιεργητών της ΠΙΝ , αλλά και των καταναλωτών . Παρθηκαν αποφάσεις για την έγκαιρη και συντονισμένη Δακοκτονία στα νησιά μας και για την άμεση συνεργασία με τους Δήμους και τα Κοινοτικά Συμβούλια .

Να ζητηθεί από το Υπουργείο η αύξηση του προϋπολογισμού ώστε η δακοκτονία να γίνει σε περισσότερες περιοχές .
Αύξηση της τιμής ψεκασμού ανα Δένδρο
Άμεση ενημέρωση των Δήμων και κοινοτήτων για την καταγραφή των περιοχών .
Προκυρηξη των παγιδοθετων και των εποπτών .
Προκυρηξη της Δακοκτονίας για όλα τα νησιά συμπεριλαμβανομένων της Ιθάκης των Παξών και του Μεγανησίου ώστε η Δακοκτονία να αρχίσει στα χρονικά επιτρεπτά όρια .
Συζήτηση με του εργολάβους για ποιοτικότερους και εγκαιρους ψεκασμούς .
Η άμεση και αποτελεσματική Δακοκτονία θα δώσει την δυνατότητα για ποιοτική και μεγαλύτερη παραγωγή του ελαιοκαρπου ώστε ο παραγωγός να οφεληθεί την μεγαλύτερη τιμή και την αύξηση του εισοδήματός του .

Previous Article

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

Next Article

Οι δικαιούχοι ΑμεΑ για το Κοινωνικό Μέρισμα

Σχετικά Άρθρα