Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πολιτικές που είναι γνωστές από «χθες» δεν μπορούν να οδηγήσουν σ’ένα καλύτερο «αύριο»

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε Ομιλία στη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Δευτέρας 16-12-2019.
Στην Ομιλία του, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα επικοινωνιακά παιχνίδια των Βουλευτών της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμμισε «είναι εντελώς αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες».
Στη συνέχεια, ο κ. Μπιάγκης αναφέρθηκε στη συνολική οικονομική πραγματικότητα. «Η αγορά στενάζει, οι καταστηματάρχες παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτά τα κατάστηματά τους, οι μισθωτοί είναι πια οικονομικά εξασθενημένοι από την φοροαφαίμαξη και από την υπερφολόγηση, οι αγρότες αδυνατούν πια να επιβιώσουν, απόρροια της παρατεταμένης κρίσης σε συνδυασμό με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, τρανή απόδειξη η φετινή τιμή του ελαιόλαδου παρά τις αναφορές όλων για την υψηλή διατροφική του αξία, βρίσκεται στην χαμηλότερη τιμή ιστορικά. Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν περιοριστεί στα απολύτως αναγκαία, στα άκρως απαραίτητα για την επιβίωσή τους, οι νέοι εξακολουθούν να αναζητούν αξιοπρεπή εργασία, οπουδήποτε είτε στην Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό. Οι στιγμές που ζούμε είναι ιδιαίτερες, και αν είχατε λιγάκι επίγνωση ή έστω και λίγο το αίσθημα της αυτοκριτικής μέσα σας, τόσο εσείς της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, θα ζητούσατε οι μεν ένα συγνώμη για τα «Ζάππεια» και οι δε ένα συγνώμη «για το σκίσιμο των Μνημονίων και την κατάργησή τους μ’ ένα άρθρο και έναν Νόμο»».
Επίσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς και στην ευρύτερη Νησιωτική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. «Ως Νησιώτης, λοιπόν, θα περίμενα πέρα από τους αριθμούς και τα έσοδα-έξοδα να δω μία ριζοσπαστική, οικονομική προσέγγιση από εσάς για το πώς το σύγχρονο τουριστικό προϊόν συνδεδεμένο με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα εξόδου από την κρίση και πως θα διαμορφωθεί σε στρατηγικός πυλώνας της εγχώριας και διεθνούς οικονομίας, βοηθώντας παράλληλα στη στήριξη των κατοίκων των νησιών μας, με ορθολογική και πραγματική αξιοποίηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου».
Ακόμα, ο κ. Μπιάγκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη θέσπισης προληπτικών μηχανισμών για την αποτροπή τουριστικών κρίσεων, όπως αυτή που ξέσπασε πριν από 2 μήνες με την κατάρρευση της Thomas Cook και άφησε έκθετους όλους τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες που συνεργάζονταν μαζί της και επανέφερε το αίτημα θέσπισης Νομοθετικής ρύθμισης για την μη καταβολή του ΦΠΑ, για τα τιμολογηθέντα και μη εισπραχθέντα ποσά, όπως επίσης και για τη μη φορολόγηση τους.
Τέλος, ως Υπεύθυνος Ναυτιλίας του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Μπιάγκης στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής, από τον οποίο η χώρα χάνει πάρα πολλά έσοδα λόγω της υψηλής φορολογίας του 24%.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι: «Υπάρχουν υπερπλεονάσματα, και παρεμβάσεις δημοσιονομικής προσαρμογής που πλουτίζουν τις σελίδες του Προϋπολογισμού. Έχουν, όμως παντελώς αδειάσει το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικής, είναι αναξιόπιστοι και δεν χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και υποστήριξης. Χάνει και η πολιτική το νόημά της όταν τρέχουμε να πετύχουμε τους αριθμούς και ξεχνούμε ότι πίσω από αυτούς βρίσκονται άνδρες, γυναίκες, παιδιά, οικογένειες. Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής πιστεύαμε και πιστεύουμε στον παράγοντα «άνθρωπο».. Εκεί επενδύουμε, και εκεί εναποθέτουμε τις πραγματικές μας ελπίδες.Ευημερούν οι αριθμοί όταν ευημερούν οι άνθρωποι.. Και δυστυχώς, για εσάς, σήμερα, αγαπητοί Συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί ούτε οι άνθρωποι».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ