Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ερωτήσεις του Γιώργου Καλούδη για τα έργα που σταμάτησαν στον Δήμο κεντρικής Κέρκυρας

ΓΙΑ ΤA ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΤΑ 4 ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
ΤΗΣ ΕΠΑΥΛΗΣ ΦΡ. ΑΝΤΑΜΣ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ-ΜΟΝ ΡΕΠΟ)

(Με βάση το άρθρο 3 παρ. 2 του Κανονισμού Λειτουργίας
του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων και Διαποντίων)

Προς
Την Δήμαρχο Κερκυραίων και Διαποντίων
κα Μερόπη Υδραίου

Κοινοποίηση
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων και Διαποντίων
κ. Δημήτρη Μεταλληνό
Κοιν.: Μ.Μ.Ε. Κερκύρας

Εδώ και ένα μήνα περίπου σταμάτησαν τα έργα αποκατάστασης των 3  βοηθητικών κτιρίων (αποθήκες, σταύλος και το τετράγωνο σπιτάκι που κτίστηκε ειδικά για τη γέννα της Αλεξίας το 1965) της Έπαυλης Frederik Adams-Νίνας Παλατιανού σημερινό Μουσείο Παλαιόπολης, ιδιοκτησίας του Δήμου Κερκυραίων. Ο/η εργολάβος έχει αποχωρήσει. Διάφορα ακούγονται. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί.

Ας μάθει η νέα γενιά ότι ήδη έχουν παρέλθει 25 χρόνια από όταν παραδόθηκαν τα κτίρια προς χρήση στο Υπουργείο Πολιτισμού και σε 25 χρόνια θα πρέπει να αποδοθούν στο Δήμο Κερκυραίων. Κανονικά ήταν εκπτωτέο και εξωστέο το Υπουργείο Πολιτισμού διότι καθυστέρησε να επισκευάσει τα κτίρια αυτά.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

  1. Για ποιο λόγο σταμάτησαν τα έργα στα βοηθητικά κτίρια του Δήμου Κερκυραίων στη Παλαιόπολη ή Μονρεπό ?
  2. Θα φροντίσετε να ξεβουλώσουν κάποια χαντάκια ώστε να υπάρχει ομαλή ροή των όμβριων υδάτων από τα χαντάκια (π.χ. στην συμβολή του κεντρικού δρόμου και της πρόσβασης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων και να μη φθείρονται οι δρόμου, που έχουν ένα τέλειο σύστημα απορροής των όμβριων με κυρτότητα του δρόμου προς τα άκρα και χαντάκια και από τις δύο πλευρές του δρόμου ;
  3. Θα μεριμνήσετε να ανάβουν οι λάμπες φωτισμού στους δρόμους του Μον Ρεπό (και για λόγους ασφάλειας);

Ερωτήσεις από τον κύριο Καλούδη είχαμε και για τα παρακάτω θέματα:

Σε πάρα πολλά μέρη του Δήμου μας οι λάμπες του δημοτικού φωτισμού είναι καμένες, άλλες για πολλά χρόνια (όπως αυτή στις φωτογραφίες επί των οδών Νίκου Λευθεριώτη και Αριστοτέλη Σίδερη) και άλλες για λιγότερο διάστημα.

Και τεράστιοι λάκκοι: Και μέσα στη πόλη και στα χωριά μας (όπως αυτή της φωτογραφίας στην Αριστοτέλη Σίδερη λίγο πριν την έξοδο προς την Αβραμίου, έξω από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο).

Ο λάκκος κάτω από τη καμμένη λάμπα, κέντρο πόλης.
Κατά τη παράταξή μας οι προτεραιότητες για την επίλυση των προβλημάτων της Κέρκυρας είναι:

1) Καθαριότητα,
2) Αλλαγή καμένων λαμπών δημοτικού φωτισμού για να μην χρειάζονται οι συνδημότες μας φακούς για να πάνε στο σπίτι τους, και στη πόλη και στα χωριά μας,
3) Επούλωση των λάκκων,
Και μετά όλα τα άλλα. Η απάντηση που μου έδωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώτης σε προφορικό μου διάβημα, ότι δηλ. δεν φθάνει το ένα καλαθοφόρο δεν είναι ικανοποιητική. Ο λαός πληρώνει κάθε 2μηνο με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα τέλη καθαριότητας και τα τέλη φωτισμού, για να έχει φωτισμό και καθαριότητα.

Στην Οικονομική Επιτροπή σας ψηφίσαμε κονδύλια για επούλωση λάκκων.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:
1) Θα αλλάξετε τις καμένες λάμπες στη πόλη και στα χωριά μας, για να μπορεί ο κόσμος να πάει σπίτι του Χρονιάρες Μέρες και να μην χρειάζεται φακό εν έτει 2020;
2) Θα σκεπάσετε τους λάκκους στους δρόμους για να μην σκοτώνεται ο κόσμος;

Καλό θα ήταν να απαντούσε και ο επί 5 χρόνια αμειβόμενος Αντιδήμαρχος του κ. Νικολούζου, ο κ. Γεώργιος Καρύδης, πρώην ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέλος και των δύο κομμάτων! (;)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ