Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για δίκυκλα

Από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ανακοινώνεται η εφαρμογή έκτακτων προσωρινών κυκλοφορικών ρυθμίσεων, λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του νέου έτους εντός της Πόλεως της Κέρκυρας, σε ότι αφορά την στάθμευση των δικύκλων.
Ως εκ τούτου οριοθετούνται σταθμοί δικύκλων, και ενεργοποιούνται υφιστάμενοι με παλιές αποφάσεις ως κατωτέρω:

Στην οδό Γεωργίου Θεοτόκη, από την διασταύρωσή της με την οδό Σταματίου Δεσύλλα, έως την διασταύρωσή της με την οδό Μαντζάρου, και σε επέκταση μέχρι την συμβολή της εν λόγω οδού με την Πλατεία Γεωργίου Θεοτόκη (Σαρόκο), στο δεξιό πλευρό της οδού κατά την έξοδο της Πόλης προς την Πλατεία (Σαρόκο), όπου υπάρχουν και σήμερα οι σχετικές πινακίδες.
Ενεργοποιείται ο σταθμός δικύκλων επί της οδού Μαντζάρου, από την διασταύρωσή της με την οδό Γεωργίου Θεοτόκη μέχρι την οδό Σαμάρα (πεζόδρομος), στο αριστερό πλευρό της οδού κατά την κίνηση του μονόδρομου, απέναντι από τον σταθμό των ΤΑΧΙ.
Στο τμήμα της οδού Σχολεμβούργου μεταξύ των οδών Γερ. Μαρκορά και Γεωργ. Θεοτόκη, οριοθετούνται δύο σειρές για στάθμευση δικύκλων στις δύο πλευρές της οδού, ενώ αφήνεται το κέντρο της οδού για ελεύθερη διέλευση πεζών, υπό μορφή λειτουργίας πεζόδρομου.
Στην οδό Σταματίου Δεσύλλα οριοθετείται σταθμός δικύκλων από την διασταύρωση με την οδό Γεωργ. Θεοτόκη μέχρι την 1η έξοδο κινδύνου του Δημοτικού Θεάτρου, στο δεξιό πλευρό της οδού κατά την κίνηση του μονόδρομου.
Στην οδό Καποδιστρίου περιοχής «Πεντοφάναρο», όπου έχει μεταφερθεί με παλαιότερη απόφαση του 2016 ο σταθμός δικύκλων απέναντι από το Ξενοδοχείο Αρκάδιο, επεκτείνεται ο σταθμός αυτός έως την είσοδο των δημοτικών τουαλετών της πλατείας Ενώσεως (Άνω Πλατεία).
Ενεργοποιείται ο σταθμός δικύκλων που έχει οριστεί επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου από την διασταύρωση με την οδό Βίκτωρος Δούσμανη, μέχρι την αρχή της λωρίδας αναμονής του πάρκινγκ της Πλατείας Β. Δούσμανη (Κάτω Πλατείας), στο αριστερό πλευρό της οδού κατά την κίνηση του μονόδρομου.
Στην ίδια οδό (Αγωνιστών Πολυτεχνείου), και απέναντι από τα ανάκτορα, ενεργοποιείται ο σταθμός δικύκλων που είχε οριστεί με παλαιότερες αποφάσεις, σε μήκος από την είσοδο της πλατείας Δημάρχου Κόλλα (Κοφινέτα), μέχρι το ύψος της αψίδας Αγίου Μιχαήλ Ανακτόρων, όπου κατά ΚΟΚ αρχίζει η απαγόρευση στάθμευσης λόγω εισόδου – εξόδου του πάρκινγκ, στο αριστερό πλευρό της οδού κατά την κίνηση του μονόδρομου.

Σε όλους τους ανωτέρω σταθμούς, αναφορικά με το μήκος τους και την οριοθέτησή τους, ισχύουν οι διατάξεις του ΚΟΚ, αναφορικά με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε διασταυρώσεις οδών.
Επίσης για του ανωτέρω λόγους της εορταστικής περιόδου, διακόπτεται παντελώς η είσοδος και κυκλοφορία παντός τροχοφόρου με την τοποθέτηση σήμανσης εκ πινακίδων Ρ8, στο τμήμα της οδού Σαμάρα, μεταξύ των κτιρίων του Δημοτικού Θεάτρου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων - ΠΕ Κέρκυρας, σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων. 

Τα μέτρα αυτά ως αρχικά αναφέρεται, θα εφαρμοστούν προσωρινά και πιλοτικά για την κατά τα ανωτέρω εορταστική περίοδο και θα ισχύσουν από της τοποθετήσεως της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης (πινακίδες - διαγραμμίσεις).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ