Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου για εκβιασμούς προς τις καθαρίστριες

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας που με εκβιασμούς και απειλές αποσπά υπογραφές από τις συναδέλφισσες στην καθαριότητα προκειμένου να τις ανανεώσει παράταση σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση καλεί τις συναδέλφισσες να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμούν “την παράταση της σύμβασης από 1/1/2020 και όχι πέραν της 30/6/2020…”, πιέζοντας τες μάλιστα να υποβάλουν τις δηλώσεις στο γραφείο του υπευθύνου μέχρι απόψε το βράδυ (18/12/2019)! Τις καλεί στην ουσία να ζητήσουν οι ίδιες την απόλυσή τους, να τις κάνει να σταματήσουν να διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα.
Και αυτό το περιστατικό δείχνει στην πράξει τι είναι αυτό που εννοούν όλες οι κυβερνήσεις με την φράση “το κράτος έχει συνέχεια”… Χθες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για αυτού του είδους τις συμβάσεις και σήμερα έρχεται η ΝΔ να προχωρήσει αυτό το αντεργατικό έργο. Έτσι, είτε με εργολάβους είτε με ατομικές συμβάσεις οι εργαζόμενοι είναι συνεχώς όμηροι, αντιμέτωποι με την προοπτική της ανεργίας, με την εξαθλίωση είτε στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης είτε στην περίοδο της “ανάπτυξής” τους!
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και να παλέψουμε για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους! Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες κόντρα στα κέρδη τους! Τους καλούμε να πάρουν μαζικά μέρος απόψε στην συγκέντρωση του Σωματείου μας στις 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ενάντια στο νέο πρϋπολογισμό-“καρμανιόλα”!

Κέρκυρα, 18/12/2019
Δ.Σ. Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • Χωρίς κατηγορία