Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τον Ιανουάριο του 2020 δημοπρατείται το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης της Κέρκυρας

Τελειώνει κατά τα φαινόμενα η αναμονή για την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο νησί της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, η προετοιμασία του διαγωνισμού βρίσκεται στην τελική ευθεία δημιουργώντας αισιοδοξία για να βγει στον αέρα λίγες εβδομάδες μετά τις γιορτές, με τη συμβασιοποίηση του έργου να ακολουθεί -καλώς εχόντων των πραγμάτων- ίσως και μέσα στο καλοκαίρι του 2020, επιτρέποντας την εκκίνηση της 18μηνης κατασκευαστικής περιόδου.

Το έργο που περιλαμβάνει μία σύγχρονη εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων, έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με 29,13 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 36,12 εκατ. ευρώ).

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Κέρκυρας (ΣΥΔΙΣΑ), υπεύθυνος για τη δρομολόγηση της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Κέρκυρας που θα δώσει μία οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων που ταλανίζει το νησί.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τους προηγούμενους μήνες είχε συναφθεί σύμβαση που αφορά και στις μελέτες ωρίμανσης για το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Κέρκυρας, μιας εκ των απαραίτητων υποδομών για τη λειτουργία του νέου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων που βρίσκεται πλέον υπό ανάπτυξη.

Στην Κοζάνη τα σκουπίδια για 2 χρόνια
Σημαντική εξέλιξη είναι και η πρόσφατη απόφαση για τη μεταφορά 24 χιλ. τόνων απορριμμάτων ετησίως στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Κοζάνης στη Δυτ. Μακεδονία, για μία περίοδο 2 ετών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες υποδομές στο νησί των Φαιάκων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί σχετική μελέτη για το πώς θα υλοποιηθεί το έκτακτο σχέδιο, το οποίο έχει πλέον λάβει το «πράσινο φως» από τις Διαχειριστικές Αρχές και το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κατ’ εξαίρεση μεταφορά των σκουπιδιών η οποία ιδανικά θα πρέπει να έχει τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Η υπερσύγχρονη μονάδα της Κοζάνης παρέχει ήδη λύση και για τα απορρίμματα του Αιγίου, καθότι δέχεται 8 χιλ. τόνους ετησίως ενώ όταν προστεθούν και οι ποσότητες από την Κέρκυρα, το εργοστάσιο θα αγγίξει τη μέγιστη ετήσια δυναμικότητά του, που είναι οι 120 χιλ. τόνοι. Μετά από τις εξελίξεις του φθινοπώρου που έφεραν σημαντική αύξηση των φόρτων που εισρέουν στη ΜΕΑ, η Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ), προσανατολίζεται σε αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών προκειμένου να αυξήσει περαιτέρω τη μέγιστη δυναμικότητα σε 150 χιλ. τόνους ετησίως.

ΠΗΓΗ: ypodomes.com

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ