Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δένδιας από Αμπου Ντάμπι: Η Τουρκία είναι ο ταραξίας της περιοχής- Το δείχνει με τις απειλές της

Ο μόνος που απειλεί η Τουρκία είναι ο εαυτός της, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας από το Αμπου Ντάμπι, όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν.

Η Τουρκία έχει συνηθίσει να εκτοξεύει απειλές τον τελευταίο καιρό, είπε ο κ. Δένδιας, αναφορικά με τα μηνύματα από την Αγκυρα ότι θα επισπεύσει την εφαρμογή των συμφωνιών με τη Λιβύη. «Με τις απειλές και τις συμπεριφορές αποδεικνύει στη διεθνή κοινότητα αυτό που εμείς θα θέλαμε να μην ισχύει, δηλαδή η Τουρκία να είναι ο ταραξίας της περιοχής. Κάνει σημαντικό λάθος η Τουρκία, αν νομίζει ότι με αυτή την συμπεριφορά μπορεί να φέρει επωφελή για αυτήν αποτελέσματα. Νομίζω ότι έχει ακολουθήσει έναν δρόμο ο οποίος δεν οδηγεί σε ένα ευτυχές αποτέλεσμα», δήλωσε ακόμη ο κ. Δένδιας.

Δένδιας: Τα ΗΑΕ συμμερίζονται τις ανησυχίες μας
Ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα την εκτενή συνομιλία που είχε την Τετάρτη με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανάλυση των επιπτώσεων των δύο μνημονίων που υπεγράφησαν από την κυβέρνηση της Τρίπολης και την Τουρκία. Και με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμερίζονται τις ανησυχίες μας», είπε ο κ. Δένδιας, σημειώνοντας ότι τα ΗΑΕ είναι σημαντικός παράγοντας όχι μόνο στην περιοχή του Κόλπου, αλλά στην ευρύτερη περιοχή μας.
«Γι’ αυτό έχουν πολύ μεγάλη σημασία οι απόψεις τους. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας», συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ