Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή στην Ιθάκη

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εξελίχθηκε η επίσκεψη μου στην Ιθάκη στα πλαίσια των επισκέψεων μου στα νησιά της Περιφέρειας μας .

Σε απόλυτη συνεργασία και σύμπνοια με το Έπαρχο και περιφερειακό Σύμβουλο ΠΙΝ κ. Θανάση Λιβιτσανη ο οποίος με υποδέχθηκε στο λιμάνι του πισαετου , και τον οποίο ευχαριστώ θερμά , κάναμε μία αξιόλογη περιοδεία στην Βόρειο Ιθάκη όπου συνάντησα τον πρόεδρο του Σταυρού κ Δημήτρη Δετσιμα και φίλους από παλιά.

Ακολούθως είχα μια προγραμματισμένη συζήτηση με τον Δήμαρχο Ιθάκης κ Διονύση Στανίτσα , τους αντιδημάρχους του και τούς προέδρους των κοινοτήτων της Ιθάκης .

Συζητήσαμε για τα θέματα και προβλήματα του πρωτογενούς τομέα .Ελαιοκαλλιεργεια , κτηνοτροφία και εξηλεκτρισμός των κτηνοτροφικών μονάδων , αγροτική οδοποιία , δημιουργία προτύπων αμπελώνων με ποικιλίες της Ιθάκης και βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών στα αλιευτικά καταφύγια ή δημιουργία νέων . Τόνισα το ενδιαφέρον της περιφέρειακής Αρχής και ιδιαίτερα της περιφερειαρχου μας κ Ρόδης Κράτσα για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων τα οποία θα δώσουν την δυνατότητα της ολοκληρωμένης ανάπτυξης κάθε νησιού χωριστά . Τους ενημέρωσα για τίς δυνατότητες συνεργασίας Περιφέρειας και Δήμου και τους τρόπους επίλυσης ορισμένων θεμάτων τα οποία μου ετέθησαν και τα οποία άπτονται μεν της αρμοδιότητας του Δήμου , μπορεί όμως η περιφέρεια να βοηθήσει είτε μέσω προγραμματικών συμβάσεων είτε μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ (ΠΑΑ). Συζητήσαμε για τα μέτρα στήριξης του Πρωτογενούς Τομέα που εκκρεμούν , νέοι αγρότες, σχέδια βελτίωσης , clld leader στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κλπ. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν και αλλά θέματα τα οποία απασχολούν την Ιθάκη , αρχαιολογικά , πολιτιστικά , αθλητικά .

Κλείσαμε την συζήτηση μας με το θέμα του νερού για την Ιθάκη όπου ανταλλάξαμε απόψεις για ένα θέμα που απασχολεί την Ιθάκη διαχρονικά.

Ακολούθως επισκέφθηκα την ΠΕ Ιθάκης όπου με πολλή συγκίνηση συνάντησα τους παλιούς ,γνώριμους και αγαπητούς σε μένα λιγοστούς υπαλλήλους .

Η επίσκεψη στο νέο κτίριο της ΠΕ ΙΘΑΚΗΣ ( παλιά ALPHA BANK) μου έδωσε την δυνατότητα να δω τους χώρους και να ανταλλάξω απόψεις με τον Έπαρχο μας για την διαμόρφωση του .

Στα διαλλειματα της επίσκεψης μου είχα την ευκαιρία να συναντήσω αγαπητούς φίλους με τους οποίους με συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας .

Ανανέωσα τις επισκέψεις μου στην Ιθάκη για συχνότερα διαστήματα . Είναι ένα νησί που αγαπώ και σέβομαι .

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ