Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΛΑ.ΣΥ Βόρειας Κέρκυρας: Αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά Δημάρχου και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Στις 13/12/2019 πραγματοποιήθηκε η 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Ανάμεσα στα ζητήματα, που τέθηκαν σε αυτό, ξεχωρίζουμε την ερώτηση για τη στάση της δημοτικής αρχής στο θέμα του ειδικού σχολείου και τα θέματα που αφορούσαν την πάγια των κοινοτήτων, τις άδειες των εργαζομένων και το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Σε σχέση με αυτά θέλουμε να επισημάνουμε τ’ ακόλουθα:

1) ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ρωτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εάν έχει προωθήσει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την ομόφωνη απόφαση του οργάνου για δημιουργία ειδικού σχολείου στη Βόρεια Κέρκυρα. Η απάντησή του ήταν πως δεν έχει γραφεί και δεν έχει αποσταλεί αν έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που συζητήθηκε το ζήτημα και μολονότι η πρωτοβάθμια είχε επισημάνει το επείγον του θέματος καθώς υπήρχαν προθεσμίες. Χωρίς να ειπωθεί ξεκάθαρα φάνηκε, από διάφορες τοποθετήσεις στελεχών της δημοτικής αρχής, πως η καθυστέρηση σχετίζεται, μάλλον, με την απροθυμία της Δημοτικής αρχής να στεγάσει το ειδικό σχολείο στο παλιό δημοτικό των Βελονάδων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο πρόεδρος του ΔΣ είναι εκτεθειμένος και υπόλογος για το ότι η απόφαση του ΔΣ δεν έχει υλοποιηθεί.

2) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θέσαμε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης και εισηγηθήκαμε να δοθεί η κανονική, η σύμφωνα με το νόμο παγία, και όχι το μισό ποσό που είχε ανακοινώσει στους προέδρους των κοινοτήτων η δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος ήταν αρνητικός και έτσι πραγματοποιήθηκε αντιπαραθετική ψηφοφορία. Σε αυτήν η πρόταση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ πήρε 13 ψήφους (ψηφίστηκε από τους συμβούλους όλων των παρατάξεων εκτός του Δημάρχου) και η πρόταση του Δημάρχου 11. Έτσι στις κοινότητες άνω των 300 κατοίκων θα δοθούν 2000 ευρώ αντί των 1000 που είχε αποφασίσει ο κ. Μαχειμάρης και στις κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων 1000 ευρώ αντί των 500 που ήθελε ο δήμαρχος.

3) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Ήταν ένα ακόμη θέμα που το έθεσε προ ημερήσιας διάταξης η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Στην εισήγησή μας μεταφέραμε τις διαμαρτυρίες εργαζομένων που σχετίζονται με το ότι δεν τους εγκρίνονται άδειες και δεν τους αναγνωρίζονται άδειες και ρεπό προηγούμενων χρόνων καθώς και επίσημα ιατρικά χαρτιά. Επισημάναμε την τεράστια ευθύνη της δημοτικής αρχής για αυτή την κατάσταση που, ανάμεσα στα άλλα, υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Τονίσαμε, ακόμη, ότι αυτή η συμπεριφορά, περά του ότι είναι παράνομη, εκδηλώνεται απέναντι σε εργαζόμενους που κινούν καθημερινά οχήματα τα οποία δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και δεν έχουν ταχογράφους προκειμένου να στηρίξουν την ζωή των κατοίκων. Τέλος, κατακρίναμε το Δήμαρχο για το γεγονός ότι απέφυγε να συναντηθεί με το σωματείο των εργαζομένων, όταν αυτό τον επισκέφτηκε για αυτά τα ζητήματα. Αντί απαντήσεων ο Δήμαρχος έκανε επίθεση σε μερίδα εργαζομένων και στη συνέχεια απαγόρευσε (!) τη συνέχιση της συζήτησης του θέματος. Σε αυτό συνεπικούρησε και ο πρόεδρος του ΔΣ, ο οποίος εντελώς αντιδημοκρατικά αφαίρεσε το λόγο από τον εισηγητή της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ…!

4) ΓΙΑ ΤΟ «ΦΙΛΟΔΗΜΟ». Ο Δήμαρχος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα αν και δεν είχε μοιραστεί εισήγηση. Παρουσίασε μάλιστα προφορικά (!)την πρότασή του για τον τρόπο κατανομής των 2 εκατομμύριων, που πιθανότατα θα πάρει ο Δήμος τα επόμενα χρόνια. Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητήσαμε αναβολή του θέματος ώστε να έχουμε το χρόνο να μελετήσουμε τις προτάσεις του δημάρχου και να του καταθέσουμε τις δικές μας. Την ίδια στάση κράτησαν και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Τελικά ο Δήμαρχος συμφώνησε για αναβολή του θέματος, όταν κατάλαβε ότι η πλειοψηφία του ΔΣ διαφωνεί με την πρακτική του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ