Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί απόπειρες σφετερισμού της κυριαρχίας της

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Νίκος Δένδιας στην ημερίδα πρέσβεων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί απόπειρες σφετερισμού ή παραβίασης της κυριαρχίες και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, όπως τα δύο τελευταία μνημόνια μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Δένδιας: Επιθυμούμε σχέση καλής γειτονίας με την Τουρκία
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη βασική και διαχρονική θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ότι η Αθήνα επιθυμεί να οικοδομηθεί με την Τουρκία σχέση βασισμένη στις αρχές καλής γειτονίας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου. «Επιδιώκουμε να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία και από την άλλη πλευρά αντιμετωπίζουμε τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, είτε στο Αιγαίο είτε στον ευρύτερο χώρο των θαλασσίων ζωνών της Κύπρου είτε τελευταία μέσω των δύο μνημονίων που υπεγράφησαν μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης. Αυτό προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με μία πολυεπίπεδη δραστηριότητα. Καταρχήν στο πλαίσιο του ΟΗΕ», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος και στα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ