Σκορπιός: Στην τελική ευθεία ο «παράδεισος για λίγους» – Υλοποιείται το όραμα Ριμπολόβλεφ

Share:

Εργασίες για την ανάπτυξη της υποδομής, ώστε το νησί να μεταμορφωθεί σε υπερπολυτελή προορισμό αναψυχής, υλοποιούνται αυτό το διάστημα. Αναλυτικό ρεπορτάζ στο «Εθνος της Κυριακής»
Με σκοπό τη δημιουργία ενός επίγειου παραδείσου για «εκλεκτούς» προχωρούν οι εργασίες στον Σκορπιό, το νησάκι που απέκτησε από την οικογένεια Ωνάση ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ήδη γίνονται εργασίες για να στηριχθεί το οδικό δίκτυο από το οποίο θα περνούν μπουλντόζες και σκαπτικά μηχανήματα για να δημιουργήσουν ένα πολυτελές συγκρότημα κατοικιών από τα ελάχιστα σε όλο τον κόσμο.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην ειδική έκδοση του περιοδικού Wealth Management στην Κύπρο, ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είχε αποκαλύψει το όραμά του για το Σκορπιό. «Η βασική ιδέα είναι η δημιουργία ενός οικολογικού νησιού με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υπάρχοντος τοπίου, της δομής και της ασύγκριτης ομορφιάς του. Το επενδυτικό σχέδιο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2-3 χρόνια, περιλαμβάνει την υποδομή πολυτελούς συγκροτήματος με σπα, εστιατόρια και μαρίνα. Επιπλέον, εκθεσιακούς χώρους, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγρόκτημα και χώρους αναψυχής. Στόχος της οικογένειάς μας είναι να δημιουργηθεί το πρώτο πολυτελές συγκρότημα καταλυμάτων στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό νησί, και θα είναι ένα από τα λίγα σε όλο τον κόσμο.Κατ’ ακρίβεια, μοναδικό στη Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, όλα τα βήματα προς την αναγέννηση και την ανακαίνιση του νησιού γίνονται πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να είναι σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον».

Σκορπιός
Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη δεν έκρυψε και τη γοητεία που ασκεί πάνω στον ίδιο και την οικογένειά του ο Σκορπιός: «Για πολλά χρόνια, όταν οι κόρες μου ήταν πολύ μικρές, ήμασταν απόλυτα γοητευμένοι με τον Σκορπιό. Συνηθίζαμε να θαυμάζουμε τις ακτές του νησιού και απολαμβάναμε να κάνουμε κύκλους γύρω από αυτό με το οικογενειακό γιοτ. Θυμάμαι να με σαγηνεύει αυτός ο “επίγειος παράδεισος” με την μαγευτική φυσική ομορφιά του. Μετά την αγορά του μέσω ενός καταπιστεύματος, και περνώντας πολλές διακοπές εκεί, ο Σκορπιός σημαίνει τόσα πολλά πράγματα για μένα. Δεν είναι μόνο ένα ιδιωτικό καταφύγιο που με βοηθάει να χαλαρώνω, να ‘φορτίζω τις μπαταρίες μου’ και να επιστρέφω στις υποχρεώσεις μου. Είναι το ιερό μέρος όπου παντρεύτηκε η πρώτη μου κόρη, η Κατερίνα. Εκεί, νιώθω εντελώς ελεύθερος να απορροφήσω την αρμονία και την ηρεμία αυτού του ιδιαίτερου σκηνικού. Όλη η περιοχή της Λευκάδας είναι ένα τόσο όμορφο μέρος όπου έχω την τύχη να εισπράττω τη θερμή ελληνική φιλοξενία. Κάθε φορά που επισκέπτομαι την περιοχή, με χαιρετούν οι ντόπιοι σαν φίλοι. Και όντως, εκεί νιώθω σαν στο σπίτι μου».

Το σχέδιο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των δύο λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού ώστε να μπορούν να μπαίνουν σε αυτά μεγάλα σκάφη αναψυχής. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία εκθεσιακών χώρων, αμφιθεάτρου, ελικοδρομίου, αγροτικής φάρμας, τεχνητής λίμνης, κέντρου διασκέδασης, ενώ ο τόπος… θα γεμίσει με πισίνες.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Previous Article

Στις 7 Ιανουαρίου ξεκινούν τα μαθήματα στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης στον τουρισμό.

Next Article

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

Σχετικά Άρθρα