Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΟΧΙ Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη στην χρηματοδότηση της ΙΘΑΚΗΣ!

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο γράφτηκε ένα ακόμη κεφάλαιο στην περιπετειώδη εξέλιξη του έργου του λιμανιού στον Πίσω Αετό Ιθάκης.

Καταγράφτηκε η αποφασιστική στάση της περιφερειακής αρχής ΑΝΑΣΑ απέναντι σε έναν εξαιρετικά ασυνεπή και μη συνεργάσιμο εργολάβο που ζητούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επιπλέον για να προχωρήσει τις εργασίες και τον οποίο, ας σημειωθεί, είχε υποστηρίξει με κάθε τρόπο η περιφερειακή αρχή Σπύρου.

Τον Οκτώβριο 2014, ένα μόλις μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, ο εργολάβος κηρύσσεται έκπτωτος, τον Δεκέμβριο 2014 η Οικονομική Επιτροπή ΠΙΝ επικυρώνει την έκπτωση, και τον Ιανουάριο του 2015 ζητείται από την ΠΙΝ η είσπραξη των εγγυητικών επιστολών του αναδόχου.

Τέσσερα χρόνια μετά, η υπόθεση τελεσιδικεί και η Περιφέρεια θα εισπράξει το ποσόν 1.558.354,38 ευρώ!

Όταν, πριν μερικούς μήνες, μας γνωστοποιήθηκε η τελεσίδικη δικαστική απόφαση, δηλώσαμε ευτυχείς ως ΑΝΑΣΑ και δεσμευθήκαμε ότι ΟΛΟ το ποσόν θα διατεθεί για έργα υποδομής της ΙΘΑΚΗΣ και μόνο, ως αναγνώριση της ζημιάς που υπέστη το νησί από τις ανακολουθίες των προηγούμενων αυτοδιοικητικών αρχών και της πολυετούς ταλαιπωρίας των κατοίκων και των επισκεπτών από την έλλειψη ενός σύγχρονου και ασφαλούς λιμανιού.

Στο χθεσινό συμβούλιο επαναλάβαμε την ίδια πρόταση και ζητήσαμε την στήριξη όλων: ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ.

Πλην όμως η πρόταση μας απερρίφθη από την περιφερειακή πλειοψηφία Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη.

Μας έκανε εντύπωση (1) η στάση των άλλων παρατάξεων και (2) η απουσία του Έπαρχου Ιθάκης από ένα τόσο κρίσιμο για τα συμφέροντα της ΙΘΑΚΗΣ θέμα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ