Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Αλέκου Αυλωνίτη με Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

Θεσμική συνάντηση για ζητήματα που αφορούν την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά είχε σήμερα ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης με την Περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό και θερμό κλίμα, κατόπιν ευγενικής ανταπόκρισης της κας Περιφερειάρχου σε αίτημα του κου Βουλευτή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν πολλά ζητήματα που είναι άμεσης προτεραιότητας. Πλέον συγκεκριμένα καταγράφονται μερικά εξ αυτών:
1) Διαπιστώθηκε ως θετική η εξέλιξη της μεταφοράς των απορριμμάτων από την Κέρκυρα στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ στην Κοζάνη, ωστόσο υπήρξε ο προβληματισμός σε σχέση με την χρηματοδότηση της μεταφοράς, την επίσπευση της εκτέλεσης των έργων για τη δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης και μονάδων επεξεργασίας βιοαποβλήτων. Επισημάνθηκε η ανάγκη συμπόρευσης και συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού καθώς και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.
2) Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για την αναγκαιότητα διοικητικών αναδιαρθρώσεων της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, την ανάγκη εφαρμογής διπλογραφικού συστήματος και την έλλειψη επαρκούς προσωπικού.
3) Διαπιστώθηκε η ανάγκη αύξησης του ποσοστού απορροφητικότητας ευρωπαϊκών και λοιπών προγραμμάτων χρηματοδότησης και η σύνταξη μελετών προς τούτο.
4) Σημειώθηκε η ταύτιση απόψεων σε σχέση με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού της Κέρκυρας, τόσο σε κατασκευαστικό όσο και σε επισκευαστικό επίπεδο.
5) Θεωρήθηκε ως θέμα άμεσης και πρώτιστης προτεραιότητας ο επανακαθορισμός της τουριστικής ταυτότητας της Κέρκυρας, όπως και η αποκατάσταση της πληγείσης εικόνας της τόσο πανελλαδικά όσο και διεθνώς εξαιτίας των προβλημάτων αποκομιδής των απορριμμάτων. Επισημάνθηκε μάλιστα, η αναγκαιότητα ενίσχυσης των οργανωμένων ενεργειών ώστε η Κέρκυρα να κατακτήσει την θέση που της ανήκει ως νησί του πολιτισμού και της μουσικής. Στο σημείο αυτό σημειώθηκε η αναγκαιότητα ανακατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου και η σύμπραξη όλων των θεσμικών παραγόντων και των πολιτιστικών φορέων της Κέρκυρας προς επίτευξη του σκοπού.
6) Ο βουλευτής επεσήμανε τα πάγια προβλήματα ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των Διαπόντιων Νησιών, καθώς και την ανάγκη τεχνικής υποστήριξης των νησιών, ώστε να αποκαθίστανται άμεσα οι όποιες βλάβες του δικτύου της ΔΕΗ που προκύπτουν, οι οποίες κατά τους χειμερινούς καταλήγουν να βασανίζουν τους λιγοστούς κατοίκους των νησιών.
7) Τέλος τέθηκε το ζήτημα συνολικής αναβάθμισης του νησιού με την δημιουργία βιοτεχνικού πάρκου, την οριοθέτηση λατομικής ζώνης, την εξεύρεση λύσης για τα προβλήματα των ελαιοτριβείων καθώς και την κατασκευή εργοστασίου για την επεξεργασία και διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων.
Αμφότεροι ο κος Βουλευτής και η κα Περιφερειάρχης, θεωρώντας τη συνάντηση εποικοδομητική, εξέφρασαν την επιθυμία να συναντηθούν ξανά στο εγγύς μέλλον και τόνισαν την ανάγκη για συνεργασία με όλους τους αρμόδιους τοπικούς θεσμικούς φορείς για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ