Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στην Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

Σεμνή και γεμάτη θρησκευτικότητα είναι η ιεροτελεστία της κοπής της Ζακυνθινής κουλούρας των Χριστουγέννων κάτι που “ενώνει” τους Ζακυνθινούς σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και εάν βρίσκονται. Αυτό φάνηκε για άλλη μια χρονιά μέσα από την εορταστική και οικογενειακή ατμόσφαιρα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας για την κοπή της πατροπαράδοτης χριστουγεννιάτικης κουλούρας, σύμφωνα με όσα επιτάσσει η παράδοση και τα έθιμα.

Με κατάνυξη το ιερατείο, αποτελούμενο από τους ζακυνθινής καταγωγής Αρχιμανδρίτες Αγαθαγγελο Κόκλα, Νικολαο Κλάδη και τον Ιερέα Χρήστο Μαρούδα, ευλόγησαν και έκοψαν την κουλούρα, αρχίζοντας με το καθιερωμένο “κομμάτι του Χριστού” και ακολούθως για όλους τους παριστάμενους. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της χορωδίας του Παναγιώτη Κάνδυλα σε κατανυκτικούς ύμνους αλλά και του Σπύρου Κωστή που με το ακορντεόν του πρόσφερε μελωδίες γιορτινές.

Το “παρών” όπως κάθε χρόνο έδωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νησων Ρόδη Κρατσα – Τσαγκαροπουλου με το συζυγό της Απόστολο Κράτσα, η οποία αφου ενημερώθηκε για τρέχοντα ζητήματα και αντάλλαξε απόψε, ευχήθηκε σε όλους χρονια πολλά και το νέο έτος να ειναι για τον καθενα ξεχωριστό.
Η Περιφερειάρχης είναι πάντοτε σε τακτική επαφή με τα Σωματεία Επτανησίων στην Αθηνα και με καθε τρόπο ενισχύει τις δράσεις τους συμμετέχοντας στα αθηναϊκά δρώμενα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ