Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έφθασε το πρωί του Σαββάτου το Σούπερ Φαστ 11 στην Ηγουμενίτσα και μετά απέπλευσε για Αγκόνα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, το βράδυ της Παρασκευής, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω βλάβης ηλεκτρομηχανών του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ ΧΙ” στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ιθάκης.
Άμεσα τέθηκαν σε επιφυλακή, προς παροχή τυχόν συνδρομής, περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και ιδιωτικά σκάφη. Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα, μεταφέροντας εκατόν εβδομήντα τρεις (173) επιβάτες, εβδομήντα επτά (77) μέλη πληρώματος και ενενήντα (90) Ι.Χ., κατέπλευσε με ασφάλεια, το πρωί του Σαββάτου στο λιμένα της Ηγουμενίτσας.
Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης του μηχανολογικού τομέα από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης και λειτουργίας, σε μια από τις ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ ΧΙ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και εν ισχύ κυβερνητικών πιστοποιητικών από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, απέπλευσε την 03:44 για Ανκόνα Ιταλίας, με τριακόσιους δώδεκα (312) επιβάτες, εβδομήντα επτά (77) μέλη πληρώματος και εκατόν εβδομήντα τρία (173) Ι.Χ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ