Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Προβληματισμένος για την εξέλιξη της μεταφοράς των απορριμμάτων ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης

Ανησυχώ για την εξέλιξη του μέγιστου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικά της άμεσης επίλυσης του προβλήματος της μεταφοράς τους στο εργοστάσιο στη Κοζάνη.

Παρακολουθώ με λύπη την αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων και πλέον συγκεκριμένα διαπιστώνω :

1) Την ανακολουθία της κυβέρνησης σε σχέση με την πολιτική της δέσμευση για την μη οικονομική επιβάρυνση των δήμων και των δημοτών για το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων και δεμάτων.

2) Την παντελή έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης των εμπλεκομένων στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης των τεχνικών διαδικασιών (μελέτες κλπ) για την ολοκλήρωση των διαδικαστικών και τεχνικών προϋποθέσεων για την μεταφορά των απορριμμάτων και την κατασκευή σταθμών μεταφόρτωσης και μονάδων επεξεργασίας βιοαποβλήτων κλπ.

3) Την έλλειψη σύνεσης και συνεργασίας των αυτοδιοικητικών παραγόντων στο μείζον αυτό ζήτημα.

Είμαι υποχρεωμένος να επιστήσω την προσοχή σε όλους μας, και εμού μη εξαιρουμένου, περί της πιθανότητας απώλειας της μεγάλης ευκαιρίας που παρουσιάζεται στη Κέρκυρα να αποκτήσει μια χρονική ανάσα μέχρι την κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης (η δημοπράτηση του οποίου δυστυχώς αργεί).
Θεωρώ επιβεβλημένη την εκ νέου συνάντηση όλων των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, της κ. Περιφερειάρχου και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Κέρκυρας έτσι ώστε να αρθούν τα όποια εμπόδια.

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της έτσι όπως προσδιορίστηκαν στη κοινή σύσκεψη της Αθήνας υπό την Προεδρία του κ. Γραφάκου, Γ.Γ. Διαχείρισης Απορριμμάτων. Οι τοπικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης ας μη συνεχίζουν να θριαμβολογούν και όλοι οι εκπρόσωποι της Κέρκυρας ας αποκτήσουμε φρόνηση πριν είναι αργά.

Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για όλους μας.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ