Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση του Σπύρου Γελέκα

Με τεράστια επιτυχία έκλεισε η πρώτη Ελληνική περιοδεία της Μέσης-Γης του διεθνούς γνωστού Κερκυραίου ζωγράφου Σπύρου Γελέκα, όπου και παρουσιάστηκε εικαστικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μυθικό σύμπαν του J. R. R. Tolkien, συγγραφέα του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” του “Χόμπιτ” και του “Σιλμαρίλλιον”. Μια έκθεση-αφιέρωμα στον Καθηγητή και τη Μέση-Γη με πρωτοβουλία του καλλιτέχνη όπου κράτησε σχεδόν τρεις μήνες, και είδε το φως σε τέσσερις μεγάλες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Θήβα, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Τόλκιν – The Prancing Pony.
Η περιοδεία αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από το κοινό, όπου ξεπέρασε τους 5000 επισκέπτες αλλά και δεκάδες συνεντεύξεις από τηλεοπτικά κανάλια, περιοδικά, εφημερίδες και zines του φανταστικού.
Highlight ένα έργο από την συλλογή της μέσης-Γης “The Sacred Path of Mirkwood” στα 100 καλύτερα έργα για το 2019 στον διαγωνισμό της Pébéo, Mixed Media Art Prize and Exhibition, από την κριτική επιτροπή της elite των καλλιτεχνών, Said Dokins, FRAK ONE, Young-sung Kim, και Nancy wood, σε μια από τις καλύτερες γκαλερί του Λονδίνου, Menier Gallery όπου και έκλεψε τις εντυπώσεις. Νωρίτερα το ίδιο έργο συμμετείχε στην ομαδική έκθεση «Καλειδοσκόπιο» στην The Attic Gallery σε συνεργασία με τον πανελλαδικώς γνωστό εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο και Σάσσα Chaitow, δρ Ιστορίας Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Έσσεξ , με την συμμετοχή 17 καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα. Επίσης παρουσιάστηκε στον τόμο τέχνης του Art Freaks Global.
Στην Θήβα παραχωρήθηκε από τον καλλιτέχνη, το έργο “The Beacons are Lit” στο Δημαρχείο Θήβας ως ένδειξη ευχαριστίας, ανταλλαγής πολιτισμού και συνεργασίας.
Η έκθεση έκλεισε στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε το έργο και η πορεία του ζωγράφου πάνω στη Μέση-Γη, στην βραδιά αφιέρωμα στον Τόλκιν από την διοργάνωση της Reflections, συμπεριλαμβανόμενων γνωστούς εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς και αφηγητές. Το δεύτερο σκέλος της περιοδείας θα συνεχιστεί και το 2020 σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τελευταία στάση στην Κέρκυρα στο τέλος της χρονιάς.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ