Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη στην Κέρκυρα

Εξακριβώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, εγκληματική ομάδα- συμμορία, τα μέλη της οποίας, δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης στην Κέρκυρα.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά στοιχεία που αφορούσαν την δράση και τον τρόπο λειτουργίας των μελών της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τη συμμορία αποτελούσαν δύο ημεδαποί 30 και 39 ετών καθώς και δύο ακόμη συνεργοί τους, που αναζητούνται.

Ηγετικό ρόλο στην διακίνηση των ναρκωτικών είχε ο 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί από την ίδια υπηρεσία την 01-07-2019 και βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, καθώς στην κατοχή του είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων ποσότητες ηρωίνης (520) γραμμαρίων και κοκαΐνης (15) γραμμαρίων. (Σχετικό το από 01.07.2019 Δελτίο Τύπου).

Ο 30χρονος, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα έρευνα, ήταν ο βασικός διακινητής των ναρκωτικών στην Κέρκυρα έχοντας αποκτήσει σταθερό πελατολόγιο χρηστών ηρωίνης και κοκαΐνης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας ήταν επιφορτισμένα με την προμήθεια και αποστολή των ναρκωτικών στο νησί.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται πέντε ακόμη ημεδαποί τακτικοί χρήστες ναρκωτικών.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ