Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μερόπη Υδραίου: ‘’ Υπάρχουν δύο λύσεις : ή προχωράμε στη μεταφορά των απορριμμάτων ή θα έχουμε και πάλι σκουπίδια στους δρόμους.’’

Η Δήμαρχος Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
‘’ Η μεταφορά των απορριμμάτων αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη και εναλλακτική λύση για να μην ξαναζήσει η Κέρκυρα εφιαλτικές εικόνες με τα σκουπίδια στους δρόμους.
Μας αφορά όλους, αφορά και τους 4 δήμους του νομού, αφορά όλους τους πολίτες της Κέρκυρας, των Διαποντίων Νήσων και των Παξών, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.
Προφανώς επειδή η μεταφορά των απορριμμάτων, συνδέθηκε με τη δική μου επιμονή και προσπάθεια, κάποιοι δεν αισθάνονται άνετα.
Ευτυχώς η πλειοψηφία των μελών του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και στηρίζουν το συμφέρον όλων των Δήμων και των συμπολιτών μας.
Πάει πολύ όμως να επιχειρούν να βυθίσουν και πάλι την Κέρκυρα στον εφιάλτη των σκουπιδιών, να αρνούνται ουσιαστικά τη λύση της μεταφοράς.
Γιατί χωρίς να είναι έτοιμο ακόμα το εργοστάσιο και χωρίς να είναι ακόμα σε πλήρη εφαρμογή τα προγράμματα ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή, υπάρχουν δύο επιλογές: ή να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για τη μεταφορά ή να βλέπουμε τα σκουπίδια στους δρόμους του νησιού.
Δεν θα τους περάσει, η Κέρκυρα ήρθε η ώρα να αναπνεύσει. Προχωράμε τη διαδικασία για τη μεταφορά των απορριμμάτων.
Με την Κέρκυρα και την υγεία των πολιτών δεν παίζουμε.
Ως Δήμαρχος Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων μπορώ να διαβεβαιώσω κατηγορηματικά τους δημότες μου, ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση των δημοτικών τελών. Το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων θα καλυφθεί από τα υφιστάμενα ανταποδοτικά τέλη.
Θα ήθελα επίσης να ενημερώσω τους πολίτες ότι τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή του νέου εργοστασίου είναι έτοιμα και εστάλησαν για τον τελικό έλεγχο. Θα ακολουθήσει η δημοπράτηση πιθανόν και μέσα στον Ιανουάριο..
Προχωράμε γρήγορα, η Κέρκυρα προχωρά μπροστά. Προσπερνά αυτούς που θέλουν να την κρατήσουν στο χθες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • Χωρίς κατηγορία