Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αγιασμός των υδάτων στο Καφέ Γυαλί

Παρά το δριμύ ψύχος έγινε στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2017 η κατάδυση του τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ Νεκταρίου και με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου.

Σε μήνυμά του προς τους πιστούς που βρέθηκαν στο παλιό λιμάνι ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι όλα τα έχουμε στη ζωή μας, αλλά χωρίς τον αγιασμό των καρδιών και των ψυχών μας τίποτε δεν αρκεί.

Τα υλικά αγαθά, ακόμη κι αν δεν επαρκούν πάντοτε, δεν μπορούν να αναπληρώσουν το κενό της παρουσίας του Χριστού στη ζωή μας.

Αν Τον αφήνουμε να μας ευλογεί και να μας αγιάζει, όπως και όλη την κτίση, τα πάντα λαμπαδοφεγγούν. Το φως της παρουσίας Του ας καταυγάσει τις ψυχές μας και ας δώσει σ’ αυτές το νόημα της ζωής και της ελπίδας!

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της πανηγυρικής θείας λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού στην οποία πλήθος κόσμου συμμετείχε σε όλες τις ενορίες του νησιού.

Ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος σημείωσε ότι σήμερα φανερώνεται στον Ιορδάνη ποταμό ο Τριαδικός μας Θεός.

Βαπτίζεται ο Υιός και Λόγος του Θεού, υπό του Ιωάννου του Προδρόμου και αγιάζεται ολάκερη η κτίση.

Η φανέρωση αυτή δεν είναι τίποτε άλλο, από την Άκτιστη Χάρη του Θεού προς τον κόσμο. Σήμερα ενώνεται η γή, ο ουρανός και τα ύδατα.

Με την μετάνοιά του ο άνθρωπος, την αλλαγή του τρόπου ζωής του δηλαδή, έλκει τη Θεία Χάρη και με τη συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, γίνεται κοινωνός των Θείων δωρεών και Χαρισμάτων, ομοιάζοντας με τους Αγίους της Πίστεώς μας.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος συμπλήρωσε ότι μονάχα η πίστη στον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, μπορεί να δώσει ελπίδα στον άνθρωπο. Αυτή η πίστη είναι που υπερνικά και το έσχατο ανθρώπινο όριο, το θάνατο.

Κατόπιν σχηματίστηκε πομπή, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου, της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, της Φιλαρμονικής ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και πολλών πιστών, η οποία μετέβη στο παλαιό λιμάνι, όπου από παράδοση τελείται ο αγιασμός των υδάτων, ενώ, παρά το τσουχτερό κρύο, και φέτος τολμηροί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό, στους οποίους ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος προσέφερε έναν μικρό σταυρό ως ευλογία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ