Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παράταση Έκθεσης Γιαλλινά μέχρι 30 Απριλίου 2020

Η “Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων” και το Ίδρυμα “Πινακοθήκη Άγγελου Γιαλλινά”, λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην έκθεση “Άγγελος Γιαλλινάς (1857 – 1939), Με Φως & Χρώμα Κερκυραϊκό” που φιλοξενείται στο Τμήμα Μόνιμης Συλλογής από τις 26 Ιουλίου 2019, ανακοινώνουν την παράταση της διάρκειάς της, έως τις 30 Απριλίου 2020.

Μία έκθεση – σταθμός τόσο για την Πινακοθήκη του Δήμου, όσο και για την Κέρκυρα, που ενισχύει την πεποίθηση για διαρκή συνεργασία μεταξύ πολιτιστικών φορέων, με κοινό όραμα την πολιτιστική διαχείριση και παραγωγή. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, πως ο Γιαλλινάς 80 χρόνια μετά τον θάνατό του “ξανασυστήνεται” δυναμικά στο σύγχρονο κοινό, το οποίο απολαμβάνει και μελετά τα έργα του, καθιστώντας έτσι την καλλιτεχνική του προσφορά, μοναδικά ζωντανή και επίκαιρη.

Η έκθεση, σε επιμέλεια της Μαρίνας Παπασωτηρίου, Επιμελήτριας της Εθνικής Πινακοθήκης (παράρτημα Κέρκυρας), φιλοξενεί 125 έργα από την πόλη, την ύπαιθρο, τις εκκλησίες της Κέρκυρας, τα αρχαιολογικά μνημεία και τις χώρες που ο καλλιτέχνης επισκέφθηκε. Παράλληλα, κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα όπως εργαλεία ζωγραφικής, σημειώσεις και δοκιμές πάνω σε έργα, φωτογραφίες της οικογένειας αλλά και φωτογραφίες που ο ίδιος τραβούσε ως δεινός φωτογράφος, φωτίζουν τον άνθρωπο Άγγελο Γιαλλινά, εκτός από τον καλλιτέχνη.

Την έκθεση έχουν έως τώρα επισκεφθεί πάνω από 2.500 επισκέπτες, ενώ 700 μαθητές συμμετείχαν στο σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο 2019.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έχει εκδοθεί κατάλογος 157 σελίδων, καθώς και η αναπαραγωγή του έργου προβολής “Άποψη της πόλης της Κέρκυρας από ψηλά” διαστάσεων 28 x 45 εκ., τα οποία διατίθενται στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως και Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ