Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Δημήτρης Μπιάγκης καταγγέλλει την “ηγεμονική” συμπεριφορά του Στέφανου Γκίκα

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτή Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο γραφείο της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου μετά απο πρωτοβουλία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέφανου Γκίκα και με την συμμετοχή των τριών Δημάρχων του νησιού με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων. Ακολουθεί η ανακοίνωση:
“Σε μια δύσκολη μέρα για τον καθέναν από εμάς, που στα όρια του νομού μας μετράμε χαμένες ψυχές από το ναυάγιο του πλοίου ανοικτά των Παξών, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ασχοληθούμε με τη «σύσκεψη» που συγκάλεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. κ. Γκίκας στο γραφείο της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κας Κράτσα με τη συμμετοχή της ιδίας και των τριών (3) δημάρχων του νησιού της Κέρκυρας για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την απόφαση της κυβέρνησης (σύσκεψη Γραφάκου) για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη.

Η εν λόγω ενέργεια αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την ηγεμονική συμπεριφορά που αρέσκεται να επιδεικνύει ο κυβερνητικός Βουλευτής του νομού μας. Ο κ. Γκίκας, έφθασε στο σημείο να ζητήσει από την Περιφερειάρχη τα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας κι εκείνη να ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημά του για τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος, χωρίς τη συμμετοχή σ’ αυτήν, τόσο εμού, όσο και του έτερου βουλευτή του νομού του κ. Αυλωνίτη. Φυσικά και νομιμοποιείται έκαστος από εμάς που έχει θεσμικό ρόλο να συγκαλεί συσκέψεις με οποιονδήποτε κρίνει σκόπιμο, αλλά όχι χρησιμοποιώντας ως κομματικά – βουλευτικά γραφεία δημόσια καταστήματα υπηρεσιακών δομών υποδυόμενος μ’ αυτόν τον τρόπο μέλη της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο κ. Γκίκας και οι συν αυτώ, ξεχνούν δυστυχώς, πως όχι μόνο τα προβλήματα του τόπου μας δεν έχουν χρώματα, αλλά ούτε και οι λύσεις αυτών. Όποτε δρομολογήθηκαν λύσεις χωρίς κοινωνικό διάλογο και συναίνεση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς του τόπου απέτυχαν παταγωδώς στην εφαρμογή τους. Λυπάμαι και για τη στάση και των υπολοίπων που συμμετείχαν σε τούτη τη σύσκεψη (περιφερειάρχης, δήμαρχοι), καθώς όφειλαν να περιφρουρήσουν αυτό που κατακτήσαμε στην πρώτη μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος υπό τον κ. Γραφάκο. Αποδεικνύεται δυστυχώς για ακόμα μια φορά, πως ο κ. Γκίκας προσπαθεί να ταυτίσει τις όποιες προτάσεις ή λύσεις με τις κομματικές φιλοδοξίες του χώρου του, ενώ η κα Κράτσα δεν φαίνεται να ξεχνά την επιλογή στο πρόσωπό της από τον κ. Μητσοτάκη ως υποψήφια Περιφερειάρχης, προσπαθώντας έτσι από κοινού με τον κ. Γκίκα να δώσουν «χρώμα» στο νησί αλλά και στις όποιες λύσεις δρομολογηθούν.

Από την πρώτη στιγμή απέδειξα πως επιζητώ τη συναίνεση και τη συνεργασία μ’ όλους προτάσσοντας την Κέρκυρα και τα συμφέροντά της, προτείνοντας την από κοινού αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας. Εύχομαι, να μην θυσιάσουμε και υποθηκεύσουμε για ακόμα μια φορά το μέλλον της Κέρκυρας αγκιστρωμένοι σε παλιές πολιτικές νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες πολλάκις έχουν τραυματίσει την τοπική μας κοινωνία και έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού στο όνομα της κομματικής επιτυχίας και των προσωπικών επιδιώξεων και αντιπαραθέσεων. Για όσους δε, ασπάζονται τις λογικές περί «κυβερνητικού» βουλευτή, απλώς να τους ενημερώσουμε ότι εκ του συντάγματος υπάρχουν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και μόνο, και οι οποίοι σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος το θεωρεί απαραίτητο, δύναται να τους προσδιορίσει σε βουλευτές της πλειοψηφίας, της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας και μόνο”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • Χωρίς κατηγορία